Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Pózvai Idősek Otthona

Pozvai-Idosek-OtthonaA pózvai idősek otthonában nagyon sok egyedülálló, rokonnal nem rendelkező idős él. Sokan közülük olyan betegségben szenvednek, mely következtében folyamatos ápolásra szorulnak. Az otthon vezetése természetesen igyekszik mindent megtenni azért, hogy az lakóik biztonságban és nyugalomban tölthessék idős éveiket.

A test ápolása mellett azonban a lélek karbantartására is gondolni kell. Az otthon lakóiban is nagy igény mutatkozik a lelki táplálék iránt, hiszen az erőforrást jelenthet az idős korhoz kapcsolódó terhek viselésében.

A Mária Magdolna Plébánia lelkipásztorai is civil munkatársai ezért folyamatosan végeznek lelkipásztori munkát az otthonban. Ezek közül legfontosabbak elsősorban a szentségkiszolgáltatások. Minden hónap utolsó péntekén az otthon valamennyi lakója számára lehetőséget biztosítunk a havi szentgyónások elvégzésére. Természetesen erre az ágyhozkötött betegek is lehetőséget kapnak. Szentmise kétszer van egy hónapban az otthon kápolnájában: elsőszombatonként és minden hónap harmadik vasárnapján délután 1 órakor. A második és a negyedik vasárnapokon a lelkipásztori munkatársak végeznek igeliturgiát áldoztatással. Mindezen alkalmakon kívül a lelkipásztori munkatársak és a Mária Légió tagjai heti redszerességgel jutnak el az otthonba és állnak mindig az ott lakók rendelkezésére, akár egy kis beszélgetésről vagy imádságról is legyen szó.