Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szűz Mária cursillos csoport

szuz-maria-csoportCsoportunk jelenleg nyolc tagból áll. Kőszegen végezte el a legelső cursillot 1993 őszén Domjánné Marika, Véghné Erzsi, és még 3 társuk. Így emlékezik Domjánné Marika: „Elindultunk a Mária Magdolna Plébániáról a boldog emlékű Dr. Szabó Gyula atya áldásával a 3 napos cursillora . A negyedik napon visszaérkezve Ő fogadott bennünket atyai szeretettel és áldással. Neki köszönhetjük, hogy imacsoportunkat megalakíthattuk az ő lelki vezetésével. Sok imával, Szentírás magyarázattal, végtelen türelemmel segítette csapatunkat Isten dicsőségére, a Szűzanya és a mi örömünkre.”

A csoport összejövetelek azóta működnek, Gyula atya után Kirshner Zoltán atya vezetésével 2001 nyaráig.

2001-ben új tagok érkeztek, csoportunk összetétele cserélődött. Költözés,szentségi házasságkötés, kisbaba születése miatt többen kimaradtak,ők most a családban végzik apostolkodásukat. Mindnyájunk örömére, helyettük jöttek újak.

Csoportunk többnyire nyugdíjasokból áll, de vannak aktívak, vagy nyugdíj mellett dolgozók is.

Kéthetente találkozunk csütörtöki napokon, az esti szentmisén, majd a plébánián közös Rózsafüzér imádságot végzünk, énekelünk, a szentírásból olvasunk. A Szűzanya Medjugorjei üzeneteit olvassuk fel, vagy más forrásból megjelent írásokon elmélkedünk. Ima után rövid beszélgetésekkel folytatjuk. Megköszöntjük egymást névnapokon ,az ünnepeltnek elénekeljük az Ároni áldást. A karácsonyi időszakban együtt is megünnepeljük Krisztus születését, jelképes ajándékot adunk egymásnak, kérügma, vagy egy –egy szentkép formájában.

Fontosnak tartjuk egymás segítését, imákkal és jó tanácsokkal segítjük egymást.

Közös zarándoklaton jártunk már Medjugorjében, ahol a Szűzanya még közelebb hozott bennünket egymáshoz. Csoportunk tagjai a plébánia által szervezett zarándoklatain részt vesznek egyénileg.

A nyári időszakban szünetet tartunk.