Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szent Antal cursillos csoport

szent-antal-cursillos-csoportA Szent Antal csoport jelenlegi összetételében 2010 óta működik. Csoport-összejöveteleinket kéthetente tartjuk. Szentmisével kezdünk, melyet a szentmise után baráti találkozó követ a plébánián. Rózsafüzér imádságot végzünk, énekelünk, beszélgetünk. Csoport össze-jöveteleinken lelki vezetőnk tanít bennünket. Együtt éljük meg a közös imádság, a krisztusi szeretet, az egymásra figyelés élményét.

Isten bennünket is kiválasztott, hogy tanítványai, követői legyünk. Mivel „számít ránk”, - testvéreink között mi vagyunk „Isten kinyújtott keze”, rajtunk keresztül és hiteles életünkkel tudunk tanúságot tenni róla. A cursillos tanfolyam befejezésekor feladatul kaptuk az apostolkodást. Csoportunk mindent megtesz azért, hogy egy jó -ima, -baráti, -lelki, és munkaközösséggé váljon. Osztozunk egymás örömeiben, gondjaiban, - mert tudjuk, hogy a megosztott öröm dupla öröm, a megosztott bánat fele bánat.

Megtalálhatók vagyunk minden olyan megmozduláson, ami a plébánia életében meghatározó jelentőségű, - például egyházközségi bál, rózsafüzér előimádkozás, keresztút, szentségimádás, elsőszombati Szűzanya-köszöntő, Úrnapi sátordíszítés, s még sorolhatnám… Arra törekszünk, hogy cselekedeteinken keresztül arról ismerjenek meg bennünket, hogy valamennyien szeretettel vagyunk egymás iránt, tudunk önzetlenül dolgozni közösségünk, környezetünk jobbá tételéért.

Minden évben fontosnak tartottuk, hogy legyen szentmise, ahol az atyák a legszentebb áldozatot a cursillo mozgalom élő és elhunyt tagjaiért, imádkozzák velünk együtt. Ezt a hagyományt a következő években is szeretnénk folytatni. Köszönetünk és hálánk kifejezése mellett arra is kérjük Mennyei Atyánkat, hogy segítsen a meglévő csoportokat megőrizni, új tagokkal gyarapítani, a csoportok közötti egységet és együttműködést erősíteni. Csoportunk vezetésével többször került megrendezésre az Ultreya, cursillos találkozó. utoljára 2010-ben. Ultreya azt jelenti, előre, tovább… tovább… Még tovább erősödni Isten szeretetében, hirdetni az örömhírt.

Imacsoportunk tagjai a kórházkápolna ügyét is szívükön viselték, ugyanis a tizedik stáció elkészíttetésének teljes anyagi költségét vállalták.

Az elmúlt években számos zarándokúton vettek részt tagjaink hazánk kegyhelyein és külföldön egyaránt. Az itt kapott lelki élmények mellett szoros barátságok is szövődtek.

Nem feledkezünk meg egymás és lelki vezetőink - születés – és névnapjáról sem. Minden csoporttagunk tagja a Rózsafüzér Társaságnak is. Tagjaink többsége a Mária Rádió önkéntese is, - futárszolgálatot végezve kézbesítjük a városban a rádió ingyenes magazinját. Lehetőleg minden hónap 13-án fatimai engesztelésre megyünk a kertvárosi templomba, többen a Szent Mónika imacsoportnak is tagjai vagyunk, ahol gyermekeinkért imádkozunk. Igyekszünk részt venni: az első-csütörtöki, szentségimádáson papjainkért - és buzgón imádkozunk a hónap során „kihúzásra” került atyáért - az első-pénteki Jézus Szíve tiszteletére végzett ájtatosságon és az első-szombati Szűzanya-köszöntőn.

Fáradtságot nem kímélve évek óta ott voltunk az Országos ultreya-kon is, ahol más tájegységek cursillos mozgalmába nyertünk betekintést.

Aki még ezek után sem tudja mi a cursillo? összefoglalom:

Egy hétvége, ahol barátként várnak,  ahol olyannak szeretnek amilyen vagy  ahol megpróbálhatod másként látni a világot,  ahol megismerheted a szeretetet, a türelem, a szolgálat világát, ahol barátokra találsz, ahol önmagadban és társaidban felfedezheted Jézus Krisztust, ahol megtapasztalhatod az egyház szeretetét,  ahol segítenek megtalálni életcélodat, ahol felismerheted keresztény küldetésedet. Egy hétvége, aminek nem lesz vége!

 Salamon Károlyné