Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 1. vasárnapja 2018. február 18.

        Nagyböjt 1. vasárnapja van. A szentmisék után hamvazkodás lesz. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

        Szombaton de. ½ 11 órakor ministránsfoglalkozáslesz a plébánián.    

        A böjti fegyelemről: Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek.A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek jócselekedettel, imával vagy más önmegtagadással helyettesíteni. Ferenc pápa arra kéri a keresztényeket az egész földön, hogy febr. 23-án, pénteken a világ békéjéért ajánljuk fel böjtölésünket. Csatlakozzunk a Szentatya kéréséhez.   

         A Nagytemplomban és a Zárda kápolnában nagyböjt péntekjein este ¼ 6-kor végezzük a keresztúti ájtatosságot, a Kálvárián du. 3-kor imádkozzuk a keresztutat.    

         Péntekenként az esti szentmisék után csendes szentségimádást tartunk templomunkban.

          Az Egyházmegyei Karitász a „Családok a családokért” adománygyűjtő akciója Nagyböjt 1. vasárnapjától Virágvasárnapig tart. Gyűjtő perselyeket lehet vinni, és abba tehető az adomány, amelyet a plébániára kell hozni. Az összegyűlt adományokból a plébániák karitász csoportjai a helyi rászoruló családokat támogatják. Szeretettel kérjük a testvérek segítségét.

         A Mindszenty iskolába iskolára előkészítő foglalkozásokra hívják a nagycsoportos óvodásokat és kedves szüleiket. A 2. foglalkozás február 26-án, hétfőn du. fél ötkor lesz a Mindszenty iskolában.

        Nyílt napra várják a leendő óvodásokat és szüleiket a Szent Család óvodába február 27-én, kedden du. 5 órától.

        Zarándoklat indul Medjugorjéba július 4-9 között. A részvételi díj 71. 000 Ft. Részletes program a hirdetőtáblán található.

         Plébániánk zarándoklatot szervez Olaszországba október 20-25 között. A részvételi díj 125.000 Ft. Február 26-ig előzetes jelentkezéseket kérünk, hogy a szervezést el tudjuk indítani. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban. A zarándoklat ismertetője a hirdetőtáblán olvasható. A zarándoklatokról az újságos asztalnál is található szórólap.  

       Jövő vasárnap Nagyböjt 2. vasárnapja lesz.  Jövő vasárnap este ¼ 6-kor az „Édesanyák szent Mónika” közösségének vezetésével szentségimádás lesz templomunkban, amelyre szeretettel hívjuk a kedves híveket.