Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 6. vasárnap 2018. február 11.

Évközi 6. vasárnap van. Ma van a Betegek Világnapja. Este ½ 6-kor Rózsafüzét Társulati összejövetelt tartunk. A szentmise után fejeződik be a lourdes-i kilencedünk.

Szerda: Hamvazószerda. E napon kezdetét veszi a Szent Negyvennap, a nagyböjti idő. Hamvazószerdán hamuszentelés és hamvazkodás lesz. Ez felszólítás a bűnbánatra, de egyben az örök életre szóló meghívást is jelenti. A szentmisék a Nagytemplomban reggel ½ 7,   ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

A böjti fegyelemről: Hamvazószerda szigorú böjti nap. A 18-60 év közötti hívőknek e napon háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani. Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek jócselekedettel, imával vagy önmegtagadással helyettesíteni.

A Nagytemplomban nagyböjt péntekjein este ¼ 6-kor végezzük a keresztúti ájtatosságot, a Kálvárián du. 3-kor lesz keresztút.

         Péntekenként az esti szentmisék után csendes szentségimádást tartunk templomunkban.

        A Mindszenty iskolában iskolára előkészítő foglalkozásokat tartanak, amelyre szeretettel hívják a nagycsoportos óvodásokat és kedves szüleiket. Az első foglalkozás február 12-én, holnap, hétfőn du. fél ötkor lesz a Mindszenty iskolában.

        Zarándoklat indul Medjugorjéba július 4-9 között. A részvételi díj 71. 000 Ft. Részletes program a hirdetőtáblán található.

         Zarándoklatot szervezünk Olaszországba október 20-25 között. A részvételi díj 125.000 Ft. Február 26-ig előzetes jelentkezéseket kérünk, hogy a szervezést el tudjuk indítani. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban. A zarándoklat ismertetője a hirdetőtáblán olvasható.

         A zarándoklatokról az újságos asztalnál is található szórólap.

         Jövő vasárnap Nagyböjt 1. vasárnapja lesz.  Jövő vasárnap a szentmisék után hamvazkodás lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor Zárdába családos szentmisére hívjuk a testvéreket.