Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2011. december 11. Advent 3. vasárnapja

Advent 3. vasárnapja van. Du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában. Ma este a kertvárosi templomban a szentmise után 6 órakor a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adventi hangversenyt ad.

           A Nagytemplomban a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a kedves híveket.

Hétfő:              A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária emlékezete.

Kedd:              Szent Lucia szűz és vértanú emléknapja.

Szerda:           Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító  emléknapja.                      

          

Dec. 13-án, kedden este 5 órakor a Szent Család óvodában Dr. Veres András püspök úr tart elmélkedést-előadást a Szent Családról.

           Dec. 13-án, kedden a Kertvárosi templomban este ½ 6 órakor kezdődik a fatimai engesztelő szentmise és szentségimádás.

           Szerdán az esti szentmise után szentmise után bibliamagyarázat lesz a Nagytemplomban.

           Plébániánk adventi lelkigyakorlata dec. 16-17-18, péntek- szombat az esti 6, vasárnap a de. 10 órai szentmisékben lesz a Nagytemplomban. Lelkigyakorlatunkat Dr. Németh Norbert atya, egyetemi lelkész, főiskolai tanár tartja. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz.

A városi betegek dec. 16-án, pénteken gyóntatjuk. Kérjük testvéreinket, hogy a plébánián jelentsék betegeiket, hogy otthonukban végezhessék el karácsonyi gyónásukat, áldozásukat.

Az iskolások karácsonyi gyóntatása szombaton 9 órakor lesz a Nagytemplomban és a kertvárosi templomban.

 

Tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az élelmiszeradományokat dec. 14-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk.

Plébániánk 1 lapos falinaptára 45 Ft-ért, az Egyházmegyei Kalendárium 500 Ft-ért vásárolható a sekrestyében. A Martinus, egyházmegyénk lapja a sekrestyében kapható. A jövő évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián

            A Család Évének bezárási ünnepe dec. 30-án, pénteken lesz a Nagytemplomban. E szentmisében szeretnénk megáldani a jubiláló házaspárokat, akik 5-10-15 stb. évvel ezelőtt kötöttek házasságot. Kérjük jelentkezésüket a plébánia hivatalban.

Jövő vasárnap Advent 4. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában.