Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Húsvét 3. vasárnapja 2017. április 30.

          Húsvét 3. vasárnapja van. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

           A Zárdában a de. ¾ 10 órai szentmisében bérmálás lesz. Fazekas Márton premontrei apát úr a 10. osztályos fiataloknak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét.

Hétfő:     Szent József, a munkás emlékezete.

Kedd:     Szent Atanáz püspök, egyháztanító emléknapja.

Szerda:  Szent Fülöp és  Jakab apostolok ünnepe.

Csütörtök: Szent Flórián vértanú emlékezete.         

Május 1-től augusztus 31-ig a Nagytemplomban a vasárnapi és a hétköznapi szentmisék este 7 órakor kezdődnek.

            Esztergomba, az egyházmegyei zarándoklatra az autóbusz reggel ½ 6 órakor indul a Balaton szálloda elől.Akik megrendelték a zarándokkönyvet, az autóbuszon vehetik át.

           Május a Szűzanya hónapja. Az esti szentmisék előtt ¾ 7-kor a loretói litániával köszöntjük égi édesanyánkat.

            A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat.Elsőcsütörtökön az este ¼ 7-kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 7 órakor kezdődnek. Az elsőszombati ájtatosság este ¼ 7-kor rózsafüzér imádsággal kezdődik, 7-kor szentmise, a szentmise után szentóra.         

           Medjugorje-i zarándoklat lesz július 3-8. között. A részvételi díj 70.000 Ft. Érdeklődni lehet a Plébánia Hivatalban. Bővebb információ a hirdetőtáblán található ismertetőben olvasható.

           Körutazás és zarándoklat lesz Észak-Erdély – Máramaros – Moldvai kolostorok megtekintésére aug. 9-13.között. A részvételi díj 90 250 Ft. + biztosítás. Jelentkezni lehet Salamon Károlynénál. A kihelyezett plakáton bővebb ismertető olvasható.

            Jövő vasárnap Húsvét 4. vasárnapja lesz, a papi és szerzetesi hívatások világnapja. Jövő vasárnap a de. ½ 9 és a 10 órai szentmisékben elsőáldozás lesz a Nagytemplomban. Jövő vasárnap az esti szentmisében emlékezünk meg Mindszenty bíboros úr halálának 42.évfordulójáról. A szentmise után a templom melletti szobornál koszorúzás lesz. Jövő vasárnap du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában.