Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2011. december 4. Advent 2. vasárnapja

 Advent 2. vasárnapja van. Du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában.

   A Nagytemplomban a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a kedves híveket. A hajnali miséken végezzük el szentgyónásunkat és gyakori szentáldozással készüljünk a szent ünnepekre. Szombatonként a kertvárosi templomban is lesz hajnali szentmise.

Kedd:              Szent Miklós püspök emléknapja.

Szerda:           Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja.

Csütörtök:   A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe.                      

             Dec. 6-án, kedden, Szent Miklós püspök napján du. 5 órakor a Nagytemplomban „Mikulás” ünnepség lesz. Szeretettel hívjuk az óvodásokat, iskolásokat szüleikkel együtt e kedve s ünnepségre.

           Kedden a Kertvárosi templomban az esti szentmise után bibliamagyarázat lesz.

           Csütörtökön, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a Nagytemplomban a szentmisék reggel 6, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

           A jövő évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián. A szentmisék díja nem változott.

Dec. 6-án a Mindszenty gimnáziumban nyílt tanítási napot tartanak az érdeklődő 8. osztályos tanulók számára. Az első 4 óra látogatható.

Szombaton a Zárdában lelki program lesz. Este 5 órakor Dr. Veres András püspök úr „Velünk az Isten” címmel tart elmélkedést, 6 órakor szentmisét mutat be. A lelki programot 7 órától jótékonysági hangverseny zárja, melynek bevételét a Zárda kápolna új orgonájának vásárlására fordítják a nővérek.

Plébániánk 1 lapos falinaptára 45 Ft-ért, az Egyházmegyei Kalendárium 500 Ft-ért vásárolható a sekrestyében.

           Plébániánk adventi lelkigyakorlata dec. 16-17-18, péntek- szombat-vasárnap lesz a Nagytemplomban. Lelkigyakorlatunkat Dr. Németh Norbert atya, egyetemi lelkész, főiskolai tanár tartja.

Tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az élelmiszeradományokat dec. 14-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk.

A városi betegek gyóntatása dec. 16-án, pénteken lesz. Kérjük testvéreinket, hogy a plébánián jelentsék betegeiket, hogy otthonukban végezhessék el karácsonyi gyónásukat, áldozásukat.

Jövő vasárnap Advent 3. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában. A padokra kitett rövid hirdetéslapok elvihetők. Jövő vasárnap a kertvárosi templomban az esti szentmise után 6 órakor a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adventi hangversenyt ad.