Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2011. november 27. Advent 1. vasárnapja

Advent 1. vasárnapja van, kezdődik az új egyházi év. Du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában. A Nagytemplomban az esti szentmisében ünnepli a Mindszenty kórus fennállásának 25. évfordulóját. A szentmisére és a közös hálaadásra kórus jelenlegi és régebbi tagjait szeretettel várjuk.

Szerda:                   Szent András apostol ünnepe.

Szombat:               Xavéri szent Ferenc áldozópap emléknapja.                      

           Hétfőtől a Nagytemplomban a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a kedves híveket. Az advent legyen számunkra a karácsonyi készület kegyelmi időszaka. A hajnali miséken végezzük el szentgyónásunkat és gyakori szentáldozással készüljünk a szent ünnepekre. Szombatonként a kertvárosi templomban is lesz hajnali szentmise.

             Hétfőn ünnepeljük a Kertvárosi templom felszentelési évfordulóját. Du. 3 órakor szentségkitétel és szentóra. Este 5 órakor szentségeltétel és szentmise.

            A héten lesz elsőcsütörtök, első péntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ¼ 6-kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék a Nagytemplomban reggel 6, ½ 8 és este 6-kor kezdődnek. Elsőpénteken du. ½ 4-kor a méhészek szentmiséje lesz és mézáldás.

            A jövő évi szentmisékre előjegyzést nov. 28-tól, hétfőtől veszünk fel a plébánián. A szentmisék díja nem változott.

           Szerdán a Nagytemplomban az esti szentmise után bibliamagyarázat lesz.

Elkészült templomunk padfűtése. A padfűtés szerelésének költségeihez és a főoltár restaurálásához tisztelettel kérjük a testvérek adományait.

Plébániánk 1 lapos falinaptára 45 Ft-ért, az Egyházmegyei Kalendárium 500 Ft-ért vásárolható a sekrestyében. Az Adoremus decemberi száma a sekrestyében átvehető.

Tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az élelmiszeradományokat dec. 14-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk.

Egyházmegyei adventi lelkinap lesz december 3-án, szombaton, Sárváron.

Dec. 6-án a Mindszenty gimnáziumban nyílt tanítási napot tartanak az érdeklődő 8. osztályos tanulók számára.

Jövő vasárnap Advent 2. vasárnapja lesz