Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 27. vasárnap 2016. október 2.

           Évközi 27. vasárnap van. Du. 4 órakor a Zárda kápolnában elkezdődnek a családos szentmisék, amelyre szeretettel hívjuk a családokat. Este ¼ 6-kor a Rózsafüzért imádkozzuk.


Kedd:        Assisi szent Ferenc emléknapja.

Csütörtök:Szent Brúnó áldozópap emlékezete.

Péntek:      Rózsafüzér Királynője, emléknap.  

Szombat:  Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, hazánk Főpátrónájának főünnepe.

       

         A héten lesz elsőcsütörtök és elsőpéntek. Elsőcsütörtökön a ¼ 6-kor kezdődő rózsafüzér imádságot papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

         Szombaton, Magyarok Nagyasszony főünnepén a szentmisék reggel ½ 7, 1/2 8 és este 6 órakor lesznek.

        Október a Rózsafüzér hónapja. Az esti szentmisék előtt ¼ 6-kor imádkozzuk a szentolvasót.

         Elsőpénteken Rózsafüzér Királynőjének emléknapja lesz. Ezen a napon a város plébániáinak közös szentmiséje a Kertvárosi templomban este 6 órakor kezdődik városunkért, hazánkért, nemzetünkért.

           Jövő évi kalendárium, forgatható falinaptár, gyereknaptár a sekrestyében vásárolható.

         Plébániánk lapját, az Ünnepi Harangszó legújabb számát, a testvérek a szokott helyen találják.

         Hétvégi lelkigyakorlatot szervez a Szent András Evangelizációs Iskola a Szent Család Óvodában október 7-9. között „Boldogok vagytok”kurzus néven. E lelkigyakorlat bevezet a jézusi boldogságmondások mélyebb értelmébe. Részletes információ és jelentkezési lehetőség a kihelyezett ismertetőkben található.

    Elkészült a szószék felújítása. Plébániánk nevében szeretném megköszönni a támogatást egy jótevőnknek, aki ezt a felújítást, valamint az Aranyos Mária oltár felújítását és a szembemiséző oltár új keresztjének, gyertyatartóinak megvételét is anyagilag segítette. A jó Isten áldja meg érte.

        Márton Áron – Erdély püspöke kiállítás lesz Zalaegerszegen október 7 – november 6. között a Deák tér 3. szám alatt.Október 7-én du. fél 2 órakor Márton Áron emlékkonferencia lesz a Göcseji Múzeum Kisfaludy termében. Előadást tart Soós Viktor Attila, a Nemzeti Emlékbizottság tagja. Du. ¼ 5 órakor a kiállítást megnyitja Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek úr.

        Jövő vasárnap évközi 28. vasárnap lesz. Jövő vasárnap du. ¾ 5-kor Rózsafüzér Társulati összejövetel lesz.