Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Pünkösd 2016. május 15.

          Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe van. A 10 órai szentmise után egy budapesti látogató csoport tart rövid megemlékezést Mindszenty bíboros úrról a templomban, utána megkoszorúzzák a bíboros úr szobrát. Az esti szentmise után Pünkösdi hangverseny lesz templomunkban, amelyre szeretettel hívjuk a testvéreket. A mai nappal befejeződik a húsvéti szent idő. Du. 4-kor hálaadó, családos szentmise lesz a Zárdában.

           Pünkösdhétfőn a Nagytemplomban reggel 7, ½ 9 és este 7 órakor kezdődnek a szentmisék. A betegek szentségének közösségi kiszolgáltatása a Nagytemplomban a de. ½ 9 órai szentmisében lesz. A betegek szentségét csak az idősek, az öregek, a súlyos betegségben szenvedők vehetik fel.

          Pünkösdhétfőn városunk egyházközségeinek közös családi ünneplése lesz a Nagytemplomban és a plébánián. A programok du. fél 4-kor kezdődnek, és este ½ 6-kor kezdődő szentmisében fejeződik be. A gyerekeket korosztályonkénti foglalkozások várják. Szeretettel kérünk a testvérektől sütemény felajánlásokat, amelyeket aznap lehet a plébánián, vagy a sekrestyében leadni. Részletes program a plakáton olvasható.

Hétfő:      Nepomuki szent János áldozópap és vértanú emlékezete.

Péntek:    Szent Bernardin áldozópap emlékezete.

Szombat: A mexikói vértanúk emlékezete.        

                   Május a Szűzanya hónapja. Az esti szentmisék előtt ¾ 7-kor a loretói litániával köszöntjük Égi Édesanyánkat.

          Jövő vasárnap Szentháromság főünnepe lesz.