Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. december 8. Advent 2. vasárnapja

Advent 2. vasárnapja van. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk. Du 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

Hétfő:             A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe.

Péntek:          Szent Lucia szűz és vértanú emléknapja.

Szombat:      Keresztes szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja.                        

            

             Hétfőn, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepén a Nagytemplomban a szentmisék reggel 6, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

            A Nagytemplomban a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a testvéreket. Ez az advent, amely felkészít az Úr Jézus születésére, legyen kegyelmi időszak mindannyiunk számára.

            Szerdán este 6 órakor a Páterdombi Közösségi házban az adventi előadás sorozat 2. előadására tisztelettel hívják a testvéreket.

December 13-án pénteken este 6 órakor kezdődik a fatimai engesztelés a Kertvárosi Templomban.

           A városi betegek gyóntatása dec. 16-án, hétfőn lesz. Kérjük testvéreinket, hogy a plébánián jelentsék betegeiket, hogy otthonukban végezhessék el karácsonyi gyónásukat, áldozásukat.

           A plébánia hivatalban előjegyzést veszünk fel a jövő évi szentmisékre. Plébániánk 1 lapos falinaptára 60 Ft-os áron vásárolható a sekrestyében.  

Megjelent a Martinus újság decemberi száma.

            Karácsonyra tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink, családjaink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az élelmiszeradományokat dec. 16-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk a rászorulóknak. Aki pénzadománnyal szeretne hozzájárulni, szíveskedjék a Karitász perselybe tenni. Az adományokat előre is hálásan köszönjük.

  

             Plébániánk adventi lelkigyakorlata dec. 20-21 (péntek-szombat) az esti, 22-én vasárnap a de.10 órai szentmisék keretében lesz. A lelkigyakorlatunkat Dr. Pákozdi István egyetemi lelkész vezeti.

 

             Jövő vasárnap Advent 3. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

Besenyőben hirdetni:   A betegek gyóntatása dec. 18-án, szerdán lesz.