Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. szeptember 29. Évközi 26. vasárnap, Szentírás vasárnapja

Évközi 26. vasárnap van, a Szentírás ünnepe. A mai vasárnap a Zárdában a du. 4 órai szentmisével elkezdődnek a családos szentmisék. Szeretettel várjuk a családokat.


          Ma este 6 órakor a Nagytemplomban az „Édesanyák szent Mónika” közösségének összejövetelét tartjuk, ¼ 7 órakor a plébániai közösségeink szentségimádási órájára szeretettel hívjuk a testvéreket.



Hétfő:        Szent Jeromos áldozópap emléknapja.


Kedd:        Lisieux-i Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja.


Szerda:                 Szent Őrzőangyalok emléknapja.


Péntek:        Assisi szent Ferenc emléknapja.

                                     
        Október 1-től, keddtől a hétköznapi és a vasárnapi esti szentmisék 6 órakor kezdődnek a Nagytemplomban.


        Kedden de. 10 órakor ökumenikus imádság lesz az idősekért a Nagytemplomban.


        Kedden az esti szentmise után elkezdődik a bibliamagyarázat a Nagytemplomban az Apostolok Cselekedeteinek könyvéről.


         Október a Rózsafüzér hónapja. Okt. 1-től, keddtől az esti szentmisék előtt ¼ 6 órakor imádkozzuk a szentolvasót. Szívesen jöjjünk a rózsafüzér imádságra, kérve a Szűzanya közbenjárását.

          A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön a rózsafüzér imádságot papi és szerzetesi hívatásokért imádkozzuk. Elsőpénteken a Nagytemplomban a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.



           Akik befejezték a 8. osztályt és folyamatosan jártak hittanra (9. ill. ennél magasabb osztályba járnak), bérmálásra jelentkezhetnek a Nagytemplomban a vasárnapi 10 órai szentmise után. A bérmálkozók első, közös összejövetele okt. 11-én, pénteken du. 4 órakor lesz a plébánián.


           A város önkormányzati iskoláiban elkezdődött a hitoktatás. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeik vallásos neveléséről gondoskodva, szíveskedjenek küldeni őket az iskolai hitoktatásra. A vasárnapi szentmisékre a gyermekekkel együtt a szülőket is várjuk.  
 
           Keresztény életre (keresztség, szentáldozás, bérmálás) felkészítő oktatás indult plébániánkon. Az oktatások időpontja szombat este 7 óra,  helyszíne a plébánia. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és azokat is, akik házasságra készülnek, de nincsenek megkeresztelve, illetve még nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók.

           Szeretettel hívunk és várunk fiukat ministránsaink közé, hogy minél többen szolgáljunk az Úr Jézusnak az oltár körül           
           A fiatalok közösségébe várjuk a középiskolásokat, egyetemistákat. Az összejövetel péntekenként van a plébánián este 7 órától.

            Jövő vasárnap évközi 27. vasárnap lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.