Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. szeptember 15. Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk. Páterdombon az Oncsa keresztnél ¼ 12 órakor kezdődik a búcsúi szentmise, rossz idő esetén a közösségi házban lesz a szentmise.

Hétfő:         Szent Kornél pápa és szent Ciprián püspök vértanúk emléknapja.

Kedd:          Bellarmin szent Róbert püspök és egyháztanító emlékezete.

Péntek:      A koreai vértanúk emléknapja.

Szombat:   Szent Máté apostol és evangélista ünnepe.                                  

            

            Akik befejezték a 8. osztályt és folyamatosan jártak hittanra (9. ill. ennél magasabb osztályba járnak), bérmálásra jelentkezhetnek szeptember 22-ig a plébánián illetve a vasárnapi 10 órai szentmisék után. A közös megbeszélés időpontja szeptember 23-án, hétfőn du. 5 órakor lesz a bérmálásra készülőknek és szüleiknek a Nagytemplomban.

            A város önkormányzati iskoláiban elkezdődött a hitoktatás. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeik vallásos neveléséről gondoskodva, szíveskedjenek küldeni őket az iskolai hitoktatásra. A vasárnapi szentmisékre a gyermekekkel együtt a szülőket is várjuk. 

 

            Keresztény életre (keresztség, szentáldozás, bérmálás) felkészítő oktatás indul plébániánkon szept. 21-én, szombaton este 7 órakor a plébánián. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és azokat is, akik házasságra készülnek, de nincsenek megkeresztelve, illetve nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébániahivatalban.

             Plébániánk lapja az  Ünnepi Harangszó, a szokott helyen található.

            

             A Családfesztivál idén ünnepli 20. születésnapját. Kétnapos programsorozat lesz: szept.20-án, pénteken du. 1 órától nevelési konferencia lesz, szept.21-én, szombaton gyermekprogramok és felnőtteknek szóló előadások lesznek. Pénteken Bíró László püspök úr, Dr. Pécsi Rita pedagógus, majd a Bolyki Brothers Együttes. Szombaton Kocsis Fülöp görög katolikus püspök úr, Czakó Gábor író, Ferge Béla zenész, tanár tartanak előadást. Kérjük a testvéreket, minél többen jöjjünk ezekre az előadásokra, programokra. A kitett plakátokon a  bővebb program is megtekinthető. A Családfesztivál helyszíne: A Városi Hangverseny- és Kiállító Terem, valamint az Ady Endre Ált. Iskola, Gimn. és Művészeti Oktatási Intézmény.

            Jövő vasárnap évközi 25. vasárnap lesz.