Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. szeptember 8. Évközi 23. vasárnap

 Évközi 23. vasárnap van. A mai vasárnap emlékezünk a Boldogságos Szűzanya születésére, Kisboldogasszony napjára. Este 6 órakor Rózsafüzér Társulati összejövetel lesz, a 1/4 7-kor kezdődő szentórát a világ békéjéért ajánljuk fel.

Csütörtök:        Szűz Mária szent nevének emléknapja.

Péntek:              Aranyszájú szent János püspök és egyháztanító emléknapja.

Szombat:           A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe.                                  

             Szerdán este 7 órakor a Nagytemplomban a Cursillós közösségek szentmiséje lesz. A szentmise után a közösségek összejövetele a plébánián folytatódik. Szeretettel hívjuk a cursillós testvéreket.

             Szombaton a Kálvárián de. 9 órakor kezdődik a Szent Kereszt búcsúi szentmise.

             Akik befejezték a 8. osztályt és folyamatosan jártak hittanra (9. ill. ennél magasabb osztályba járnak), bérmálásra jelentkezhetnek szeptember 22-ig a plébánián illetve a vasárnapi 10 órai szentmisék után. A közös megbeszélés időpontja szeptember 23-án, hétfőn du. 5 órakor lesz a bérmálásra készülőknek és szüleiknek a Nagytemplomban.

             A város önkormányzati iskoláiban a héten kezdődik a hitoktatás. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeik vallásos neveléséről gondoskodva, szíveskedjenek küldeni őket az iskolai hitoktatásra. A vasárnapi szentmisékre a gyermekekkel együtt a szülőket is várjuk. Az ünnepélyes tanévnyitó szentmise szept. 15-én, jövő vasárnap a Nagytemplomban a de. 10 órakor lesz.

             Keresztény életre (keresztség, szentáldozás, bérmálás) felkészítő oktatás indul plébániánkon szept. 21-én, szombaton este 7 órakor a plébánián. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és azokat is, akik házasságra készülnek, de nincsenek megkeresztelve, illetve nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébániahivatalban.

              Megjelent az Ünnepi Harangszó, plébániánk lapja. A testvérek a szokott helyen találják.

             Egyházközségi képviselőtestületi gyűlést tartunk szept. 9-én, hétfőn este 7 órakor a plébánián. Szeretettel várjuk a testületi tagokat.

            

             Szept. 13-án gyalogos zarándoklat indul Sümegre a Fájdalmas Szűzanya búcsújára. A jelentkezni lehet szept. 9-ig.

             Szept. 21-én, szombaton egynapos zarándoklat indul Ausztriába-Szlovéniába. Jelentkezni lehet Tausz Rózsánál a kertvárosi templomban.

             A ferences plébánia zarándoklatot indít okt.12-13-án Máriagyűdre, Máriabesnyőre és Márianosztrára. Az ára 16.000 Ft. Jelentkezni lehet az olai plébánián.

            Jövő vasárnap évközi 24. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a Páterdombon az Oncsa keresztnél ¼ 12 órakor kezdődik a búcsúi szentmise.

Ságodban hirdetni: Jövő vasárnap reggel 8 órakor kezdődik a búcsúi                                                              szentmise.