Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2103. június 2. Az Úr Jézus Szent Testének és Vérének főünnepe

Úrnapja, az Úr Jézus Szent Testének és Vérének ünnepe van. Ma tartjuk a Ferences plébánia és a Mária Magdolna plébánia közös úrnapi körmenetét, amennyiben az időjárás engedi. A ferences templomtól indulunk. Az ünnepi szentmise ½ 10 órakor kezdődik. A szentmise után indul a körmenet a Mária Magdolna templomba.

 Szombaton este hirdetni: a szentmisék rendje holnap, Úrnapján:

            - Nagytemplom reggel 7, ½ 9, 10 (csendes szentmise), és este 7 óra 

            - kertvárosi templom reggel 8 óra és este 6 óra, - Zárda ¾ 10 óra.

     Rossz idő esetén a körmenet elmarad, de a misék meghirdetett időpontja nem változik. Este ¾ 7–kor a loretói litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

              Ma 17-18 óra között a Szentatya felhívására világméretű szentségimádás lesz. A kertvárosi templomban kapcsolódunk a pápai felhívásához és az esti mise előtt 17 órától lesz a szentségimádás.

Hétfő:              Az ugandai vértanúk emléknapja.

Kedd:               Szent Quirinusz püspök és vértanú emléknapja.

Szerda:            Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja.

Csütörtök:     Szent Norbert püspök emlékezete.

Péntek:           Jézus Szentséges Szívének főünnepe.

Szombat:       A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve emléknap.        

             Kedden este a szentmise után bibliamagyarázat lesz a kertvárosi templomban.

             A héten lesz elsőcsütörtök és elsőpéntek. Elsőcsütörtökön az este ¼ 7- kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpéntek, Jézus Szentséges Szívének főünnepe. A Nagytemplomban a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 7 órakor kezdődnek.

             Pénteken a Zárda kápolnában jótékonysági hangverseny lesz Péhl Martin, a Mindszenty iskola diákjának megsegítésére. A hangverseny az esti szentmise után ¾ 7-kor kezdődik.

              Szombathelyen június 14-én megemlékezés lesz, hogy a Szent Márton ereklyét 100 évvel ezelőtt helyezték el a Székesegyházban. A szentmise a Székesegyházban este 6 órakor kezdődik, amelynek főcelebránsa a nuncius úr lesz. A püspök úr szeretettel hívja a testvéreket erre az ünnepre.

             Jövő vasárnap évközi 9. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a Nagytemplomban a 10 órai szentmisében hálát adunk az elmúlt hittanos évért. Jövő vasárnap ünnepeljük a kertvárosi templom búcsúnapját, az ünnepélyes szentmise 11 órakor lesz, amely hálaadó szentmise a hittanos évért.

Ságodban hirdetni: Pénteken este 6 órakor kezdődik a szentmise.