Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. május 19. Pünkösd, a Szentlélek kiáradása

           Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának főünnepe van. Du. 4 órakor hálaadó, családos szentmise lesz a Zárdában.

Szerda:          Szent Rita emlékezete.

Csütörtök:   Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emlékezete.

Péntek:         Szűz Mária, a keresztények segítsége emléknapja.      

           

             Pünkösdhétfőn a szentmisék rendje a következő: Nagytemplom reggel 7, ½ 9, 1o és este 7 óra, Zalabesenyő reggel 8 óra, Zárda és kertváros este 6 óra.

             Kedden este a szentmise után bibliamagyarázat lesz a kertvárosi templomban.

            Májusban az esti szentmisék előtt ¾ 7-kor a loretói litániával köszöntjük a Szűzanyát. Az Adoremus legújabb száma a sekrestyében átvehető.

              A betegek szentségének közösségi kiszolgáltatása holnap, Pünkösdhétfőn lesz a Nagytemplomban a 10 órai, Besenyőben a reggel 8 és a kertvárosi templomban az esti 6 órai szentmiséken. A betegek szentségét az idősek, az öregek, a súlyos betegségben szenvedők vehetik fel. Amennyiben szükséges, a betegek szentsége felvétele előtt végezzék el a szentgyónást. Kérjük, hogy jelezzék a szentség felvételét a sekrestyében.

                Június 2-án, Úrnapján tartjuk meg a Ferences plébánia és a Mária Magdolna plébánia közös úrnapi körmenetét. Most a ferences templomtól indulunk. A szentmise ott ½ 10 órakor kezdődőik. Most amikor oly sokszor támadják egyházunkat, szeretettel buzdítjuk testvéreinket a közös tanúságtételre.

                 Május 25-én, szombaton a Mindszenty iskola szülői munkaközössége gyalogos zarándoklatot szervez Csehimindszentre, Mindszenty bíboros úr szülőfalujába. Indulás reggel 6 órakor a Mindszenty iskola udvaráról. Jelentkezni a visszaút szervezése miatt Tímár Jánosnál vagy az iskola titkárságán lehet.

               Jövő vasárnap Szentháromság ünnepe lesz.