Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. március 17. Nagyböjt 5. vasárnapja

A szentmise elején hirdetni:

 Nagyböjt 5. vasárnapja van. Amint az elmúlt vasárnap hirdettük, a mai vasárnapi perselygyűjtés a Szentföld keresztényeinek megsegítését szolgálja. Szeretettel kérjük testvéreink támogatását.

Kedd Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének ünnepe. A Nagytemplomban egész napos szentségimádás lesz. A ½ 8 órai szentmise után szentségkitétel, majd egyéni szentségimádás. Du. 5 órakor szentóra, szentségeltétel. Szívesen jöjjünk a szentségimádásra, ajánljuk fel egyházunkért, plébániánkért, papi és szerzetesi hívatásokért.

Kedden az esti szentmise után bibliamagyarázat lesz a kertvárosi templomban.

Plébániánk nagyböjti lelkigyakorlata márc. 22-23-24-én (péntek - szombat – vasárnap) az esti szentmisék keretében lesz. A lelkigyakorlatunkat Marics István atya, a Győri Bazilika plébánosa, a Papnevelő Intézet volt lelki vezetője tartja. A szentmisék előtt 5 órától gyóntatunk.

Nagytemplomban nagyböjt péntekjein este ¼ 6 órakor végezzük a keresztúti ájtatosságot. A kertvárosi templomban a csütörtök esti szentmisék után imádkozzuk a keresztutat. Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek.

A városi betegek gyóntatása március 22-én, pénteken lesz. Kérjük testvéreinket, hogy szíveskedjenek öreg, járni nehezen tudó betegeiket a plébánián jelenteni, hogy otthonukban végezhessék húsvéti szentgyónásukat, szentáldozásukat.

           A magzati élet védelméért az aláírásgyűjtés tovább folytatódik. Az aláíró íveket EU szabvány szerint kell kitölteni. Kell hozzá a személyigazolvány szám is.

           A Szent Család Óvoda szervezésében zarándoklat indul a Csíksomlyói búcsúra május 15-22 között. A részvételi díj 55.000 Ft. Érdeklődni lehet a Szent Család Óvodában.

            Egy spanyol katolikus pap életét bemutató mozifilmet vetítenek Zalaegerszegen az Art Moziban márc. 21 és 24 között. A film címe: „Az utolsó hegycsúcs”.

           Jövő vasárnap Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja lesz.