Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. március 10. Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja van. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

A Nagytemplomban nagyböjt péntekjein este ¼ 6 órakor végezzük a keresztúti ájtatosságot, a Kálvárián du.3 órakor, a Zárda kápolnában du. 5 órakor. A kertvárosi templomban a csütörtök esti szentmisék után imádkozzuk a keresztutat. Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek.

Kedden az esti szentmise után bibliamagyarázat lesz a Nagytemplomban.

Március 13-án, szerdán a kertvárosi templomban este ½ 6 órakor kezdődik a fatimai engesztelő szentmise és szentségimádás.

Március 15-én, pénteken, Nemzeti Ünnepünkön de. 9 órakor szentmisével kezdődik a városi ünnepség.

Plébániánk nagyböjti lelkigyakorlata márc. 22-23-24én (péntek - szombat – vasárnap) az esti szentmisék keretében lesz. A lelkigyakorlatunkat Marics István atya, a Győri Bazilika plébánosa, a Papnevelő Intézet volt lelki vezetője tartja.

A városi betegek gyóntatása március 22-én, pénteken lesz. Kérjük testvéreinket, hogy szíveskedjenek öreg, járni nehezen tudó betegeiket a plébánián jelenteni, hogy otthonukban végezhessék húsvéti szentgyónásukat, szentáldozásukat.

A Martinus áprilisi száma a sekrestyében vásárolható.

           A magzati élet védelméért az aláírásgyűjtés tovább folytatódik. Az aláíró íveket EU szabvány szerint kell kitölteni. Kell hozzá a személyigazolvány szám is.

           A Szent Család Óvoda szervezésében zarándoklat indul a Csíksomlyói búcsúra május 15-22 között. A részvételi díj 55.000 Ft. Érdeklődni lehet a Szent Család Óvodában.

           Jövő vasárnap nagyböjt 5. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.