Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. március 3. Nagyböjt 3. vasárnapja

 Nagyböjt 3. vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

A Nagytemplomban nagyböjt péntekjein este ¼ 6 órakor végezzük a keresztúti ájtatosságot. A Kálvárián péntekenként du.3 órakor, a Zárda kápolnában du. 5 órakor kezdődik a keresztút. A kertvárosi templomban a csütörtök esti szentmisék után imádkozzuk a keresztutat. Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek.

Hétfőn este 6 órakor képviselőtestületi gyűlést tartunk a plébánián. Kérjük a testületi tagok szíves részvételét.

Kedden az esti szentmise után bibliamagyarázat lesz a kertvárosi templomban.

            Március 8-án, pénteken Dr. Veres András megyéspüspök úr, látogatást tesz plébániánkon. De. ½ 10 órakor rövid szentségimádás lesz a Nagytemplomban. Utána a püspök úr templomban találkozik a kedves hívekkel. A találkozó után az önkormányzati iskolákat látogatja meg a püspök úr. Du. ¼ 3-kor Zalabesenyőben az új templomban találkozik a besenyői hívekkel. Du. ½ 4-kor a képviselőtestületi tagok a plébánián találkoznak a püspök atyával. Kérjük testvéreinket, hogy a ½ 10 órai szentségimádásra szívesen jöjjünk, hogy a püspök úrral együtt imádkozhassunk egyházmegyénkért, egyházközségünkért, papi és szerzetesi hívatásokért.

            A kedves hívek az idei évben is adójuk kétszer 1 %-ról rendelkezhetnek. Az első 1 %-ot kérjük felajánlani Katolikus Egyházunk javára. A második 1 % kulturális, karitatív és oktatási tevékenység támogatására ajánlható fel. A második 1 %-ot kérjük felajánlani a Nagytemplom felújítására létrehozott Zalaegerszegi Cimbal Freskók megmentéséért Alapítvány javára. A felajánlásokat hálásan köszönjük.

       

            A magzati élet védelméért az EU-ban aláírásgyűjtés indult, amelybe mi is bekapcsolódunk. Az aláíró íveket EU szabvány szerint kell kitölteni. Kell hozzá a személyigazolvány szám is.

           Jövő vasárnap nagyböjt 4. vasárnapja lesz.