Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. február 17. Nagyböjt 1. vasárnapja

Nagyböjt 1. vasárnapja van.  A szentmisék után hamvazkodás lesz. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

Péntek: Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe.

 

Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek jócselekedettel, imával vagy más önmegtagadással helyettesíteni.

A Nagytemplomban nagyböjt péntekjein este ¼ 6 órakor végezzük a keresztúti ájtatosságot. A Kálvárián péntekenként du.3 órakor, a Zárda kápolnában du. 5 órakor kezdődik a keresztút. A kertvárosi templomban a csütörtök esti szentmisék után lesz a keresztút.

Kedden az esti szentmise után bibliamagyarázat lesz a kertvárosi templomban.

A Mindszenty iskolában az iskolára előkészítő 3. foglalkozás február 20-án, szerdán lesz du. ½ 5 órakor. Szeretettel várják az iskolába készülő nagycsoportos óvodásokat és kedves szüleiket.

            A kedves hívek az idei évben is adójuk kétszer 1 %-ról rendelkezhetnek. Az első 1 %-ot kérjük felajánlani Katolikus Egyházunk javára. A második 1 % kulturális, karitatív és oktatási tevékenység támogatására ajánlható fel. A második 1 %-ot kérjük felajánlani a Nagytemplom felújítására létrehozott Zalaegerszegi Cimbal Freskók megmentéséért Alapítvány javára. A felajánlásokat hálásan köszönjük.

Jövő vasárnap Nagyböjt 2. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérésére a perselygyűjtés a katolikus iskolák megsegítésére történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományait.