Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

December 2. Advent 1. vasárnapja

Advent 1. vasárnapja van, kezdődik az új egyházi év. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban

Ma este a kertvárosi templomban a szentmise után a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adventi hangversenye este 6 órakor kezdődik.

Péntek:                    Xavéri szent Ferenc áldozópap emléknapja.

Kedd:           Damaszkuszi szent János áldozópap és egyháztanító emlékezete.

Csütörtök:  Szent Miklós püspök emléknapja.

Péntek:        Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja.

Szombat:    A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása, főünnep. A szentmisék reggel 6, ½ 8    este 6 órakor kezdődnek.

Hétfőtől a Nagytemplomban a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a testvéreket. A Hit Évében az advent legyen számunkra hitünk megújulásának és a karácsonyi készületnek kegyelmi időszaka. A hajnali szentmiséken végezzük el szentgyónásunkat és gyakori szentáldozással készüljünk a szent ünnepekre. Szombatonként a kertvárosi templomban is lesz hajnali szentmise 6 órakor.

         

Kedden este a szentmise után a kertvárosi templomban bibliamagyarázat lesz.

           

            A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ¼ 6-kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék reggel 6, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádást tartunk a Nagytemplomban.

            Jövő évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián.

Plébániánk egylapos falinaptára 60 Ft-os áron kapható a sekrestyében. Megjelent a Szombathelyi Egyházmegye 2013. évi kalendáriuma, az ára 550 Ft, a sekrestyében vásárolható.

A Hit évében plébániánk Szentföldi zarándoklata 2013 februárjában lesz. Az utazási iroda meghosszabbította a jelentkezési határidőt december végéig. Érdeklődni lehet a plébánia hivatalban.

             Tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az adományokat dec. 14-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk.

                    Horváth István Sándor zalalövői plébános „A hit ajándékai” c. könyvét a Zala-Pláza virágboltjában dedikálja dec. 8-án 10-12 óra között.

            Jövő vasárnap Advent 2. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap a Nagytemplomban a de. 10 órai szentmisén „Mikulás ünnepség lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

Ministráns foglalkozás lesz a Kertvárosi Templomban szombaton de. 10 órakor.

A Kertvárosi Templomban Advent 2. vasárnapján  a de. 11 órai szentmisén lesz a „Mikulás ünnepség”.