Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szeptember 30. Évközi 26. Vasárnap, Szentírás vasárnapja

Évközi 26. vasárnap van. A mai napon ünnepeljük a Szentírást, Isten írott üzenetét. Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Hétfő:                          Lisieux-i szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja.

Kedd:               A Szent Őrzőangyalok emléknapja.

Csütörtök:      Assisi szent Ferenc emléknapja.

Szombat:                    Szent Brúnó áldozópap emlékezete.                          

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőpénteken a Nagytemplomban reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek a szentmisék.

Bibliamagyarázat lesz a kertvárosi templomban kedden, az esti szentmise után.

           Október 1-től, hétfőtől a Nagytemplomban a vasárnapi és a hétköznapi esti szentmisék 6 órakor kezdődnek. A kertvárosi templomban vasárnap és hétköznap du. 5 órakor lesznek a szentmisék. A Zárdában nem változik az időpont.

            Október a Rózsafüzér hónapja. Hétfőtől az esti szentmisék előtt ¼ 6-kor imádkozzuk a rózsafüzért. Szívesen jöjjünk és rózsafüzér imádságunkat ajánljuk fel családjainkért és papi hívatásokért.

           Keresztény életre felkészítő oktatás indult plébániánkon. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és házasságra készülőket, akik nincsenek megkeresztelve, illetve keresztelkedtek, de nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Az oktatás péntekenként este 7 órakor kezdődik a plébánián.

           Az iskolások gyóntatása a kertvárosi templomban pénteken du. 5 órakor lesz, a Nagytemplomban szombaton de. 9 órakor.

           Szombaton, a tavalyi évhez hasonlóan, „élő rózsafüzér” zarándoklat lesz a ferences plébániával együtt, amelyet a családokért, hívatásokért és városunkért ajánlunk fel. Gyalogosan indulunk a város egy-egy pontjáról és a kertvárosi templomban lesz a hálaadó szentmise. A Nagytemplomtól de. 10 órakor lesz indulás, Zalabesenyőből de. ½ 10 órakor. Az imádkozó közösségek találkozása ¼ 12-kor lesz a kertvárosi templom előtt, ½ 12 órakor rózsafüzér és 12-kor szentmise a ferences közösséggel együtt. A szentmisére szeretettel várjuk azokat is, akik a gyalogos zarándoklatra nem tudnak jönni.

Jövő vasárnap évközi 27. vasárnap lesz. Jövő vasárnap du.4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Jövő vasárnap de. 11 órakor a Szombathelyei Székesegyháztól gyalogos zarándoklat indul Gencsapátiba Miszori Zoltán atya lelki üdvéért és emlékére, du. fél 2 órakor rózsafüzér, utána keresztút, 3 órakor pedig szentmise lesz a Gencsapáti Szentkútnál.

Pózván hirdetni: októbertől a hónap 2. vasárnapján lesznek a szentmisék