Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szeptember 16. Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a Nagytemplomban a Jézus Szíve litániát imádkozzuk. A Páterdombi búcsúi szentmise de. ½ 12 órakor kezdődik. Ma este 6 órakor a kertvárosi templomban a czestochowai Fekete Madonna kegyképét fogadjuk az Alfa Szövetség és a ferences Világi Rend szervezésében a Tengertől tengerig elnevezésű zarándoklat keretében. A határokon átívelő zarándoklat az élet védelmét szolgálja a magzati életkorú gyermekek elleni támadások miatt. 

Szerda:                               Szent Januáriusz püspök és vértanú emlékezete.

Csütörtök:              A koreai vértanúk emléknapja.

Péntek:                               Szent Máté apostol és evangélista ünnepe.

Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádást tartunk a Nagytemplomban.

Akik befejezték a 8. osztályt és folyamatosan jártak hittanra, bérmálásra jelentkezhetnek a mai vasárnapon a 10 órai szentmise után a hitoktatóknál a misenaplóval együtt.

           Keresztény életre felkészítő oktatás indul plébániánkon szeptember 22-én, szombaton este 7 órakor. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és házasságra készülőket, akik nincsenek megkeresztelve, illetve keresztelkedtek, de nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

A város önkormányzati iskoláiban elkezdődött a hitoktatás. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeik vallásos neveléséről gondoskodva, szíveskedjenek küldeni őket iskolai hitoktatásra. A vasárnapi szentmisékre a gyermekekkel együtt a szülőket is várjuk. A kertvárosi templomban a tanévnyitó szentmise szept. 23-án, jövő vasárnap 11 órakor lesz.

Plébániai zarándoklatot szervezünk Mariazellbe szept. 29-én, szombaton. A részvételi díj 5.500 Ft. Jelentkezni lehet a plébánián.

Megérkezett az Adoremus októberi száma, a sekrestyében átvehető.

A Szent Család Óvoda közössége örömmel és hálával tudatja, hogy az Egyházmegye, a Mária Magdolna Plébánia, a város és a hívek összefogásával elkészült az óvoda épületének felújítása és a tornaterem kialakítása. Dr. Veres András püspök úr pénteken, az óvodában a du. 4 órakor kezdődő szentmise keretében áldja meg a felújított épületrészt. Szeretettel várják a testvéreket.

Szombaton Családfesztivál lesz városunkban. Helyszíne az Ady Endre iskola. A programok de. ½ 10 órakor kezdődnek.

Jövő vasárnap évközi 25. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a ¾ 1o órai szentmisét a Zárda kápolnából a Mária Rádió egyenes adásban közvetíti.