Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szeptember 9. Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.   

      

Szerda:                                Szűz Mária szent neve emléknapja.

Csütörtök:                           Aranyszájú szent János püspök és egyháztanító emléknapja.

Péntek:                                 Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe.

Szombat:                             A fájdalmas Szűzanya emléknapja.

          

Szept. 13-án, csütörtökön a kertvárosi templomban az este 6 órakor kezdődő fatimai szentmisét bemutatja, és a szentbeszédet mondja Óra Krisztián atya, plébániánk újmisés káplánja.

Pénteken, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén a Kálvárián du. ½ 5 órakor kezdődik a szentmise.

Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádást tartunk a Nagytemplomban.

Akik befejezték a 8. osztályt és folyamatosan jártak hittanra, bérmálásra jelentkezhetnek a mai és szept. 16-i vasárnapokon a 10 órai szentmisék után a hitoktatóknál a misenaplóval együtt.

Keresztény életre felkészítő oktatás indul plébániánkon szeptember 22-én, szombaton este 7 órakor. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és házasságra készülőket, akik nincsenek megkeresztelve, illetve keresztelkedtek, de nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

Cursillos találkozó lesz szept. 12-én: este 6 órakor rózsafüzér, 7 órakor szentmise. Ezt követően agapé lesz a plébánián.

A szept. 14-i sümegi gyalogos zarándoklatra szept. 11-ig lehet jelentkezni. Érdeklődni lehet a sekrestyében.

A város önkormányzati iskoláiban a héten kezdődik a hitoktatás. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeik vallásos neveléséről gondoskodva, szíveskedjenek küldeni őket iskolai hitoktatásra. A vasárnapi szentmisékre a gyermekekkel együtt a szülőket is várjuk. Az ünnepélyes tanévnyitó szentmise jövő vasárnap a Nagytemplom 10 órakor kezdődik. A kertvárosi templomban a tanévnyitó szentmise szept. 23-án, vasárnap 11 órakor lesz.

Plébániai zarándoklatot szervezünk Mariazellbe szept. 29-én, szombaton. A részvételi díj 5.500 Ft. Jelentkezni lehet a plébánián.

Megjelent a Martinus szeptemberi száma átvehető a sekrestyében.

Jövő vasárnap évközi 24. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a Páterdombi búcsúi szentmise de. ½ 12 órakor kezdődik. Jövő vasárnap este 6 órakor a kertvárosi templomban a czestochowai Fekete Madonna kegyképét fogadjuk az Alfa Szövetség és a ferences Világi Rend szervezésében a Tengertől tengerig elnevezésű zarándoklat keretében. A határokon átívelő zarándoklat az élet védelmét szolgálja a magzati életkorú gyermekek elleni támadások miatt.