Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Az Úr szenvedésének vasárnapja Virágvasárnap - 2024. március 24.

A mai nap Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja, Jézus jeruzsálemi bevonulásának főünnepe van. A 10 órai szentmisében végezzük a barkaszentelést. A passiót az esti szentmisében énekli templomunk énekkara.

 Az esti szentmise után lelki adoptálásra lehet jelentkezni. A lelki adoptálásban 9 hónapon keresztül imádkozunk a veszélyeztetett magzatokért.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a héten:

-        hétfő, ½ 7 és este 6 óra

-        kedd, szerda, reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

A városi betegek otthoni gyóntatása március 25-én, Nagyhétfőn lesz.

Az Adoremus áprilisi száma a sekrestyében átvehető.

Március 26-án, kedden, este 6 órakor Keresztes Ilona „Mennyit ér egy élet” címmel előadást tart a kertvárosi szent József házban.

 

A Szent Három Nap liturgikus rendje

 

Nagycsütörtök: az utolsó vacsora emlékének, az Oltáriszentség és az egyházi rend alapításának ünnepe. A szentmise este 6 órakor kezdődik. A szentmise végén oltárfosztás, majd szentóra a vérrel verejtékező Úr Jézusra emlékezve.

 

Nagypéntek: Az Úr Jézus Krisztus megváltó, üdvösségszerző kereszthalálának ünnepe. Reggel 9 órakor keresztutat végzünk azok számára, akik az esti városi keresztúton nem tudnak részt venni.

Du. 5 órakor kezdődik a nagypénteki szertartás.

Amennyiben az időjárás engedi, megtartjuk a városi keresztutat városunk plébánia közösségeivel. Este 7 órakor indulunk a Nagytemplomtól, a Kossuth utcán vonulva imádkozzuk a kereszti állomások imáit, a Kálváriánál fejezzük be a keresztúti ájtatosságot. Gyertyát hozzunk magunkkal! A férfiakat kérjük a keresztvivéshez. Akik szívesen vállalják, iratkozzanak fel a sekrestyében. A városmisszió idején közösen, minél többen tegyünk tanúságot a megváltó Úr Jézus mellett.

Nagypéntek szigorú böjti nap. 18-60 éves korig háromszor szabad étkezni, egyszer jóllakni. 14 éves kortól hústilalom van.

 

Nagyszombat: az Úr sírban nyugvásának napja.

A húsvéti vigília szertartása este ½ 7 órakor kezdődik. Részei: az új tűz megáldása, bevonulás a húsvéti gyertyával, húsvéti örömének és szentírási olvasmányok. Az evangélium után keresztvízmegáldás és a keresztségi fogadalom megújítása. A szentmise után feltámadási körmenet a szokott útvonalon. Gyertyát hozzunk magunkkal. Visszatérve a templomba, húsvéti étel megáldás lesz.

A nagyszombati szertartást Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök atya vezeti.

 

Nagycsütörtökön, Nagypénteken, Nagyszombaton reggel nincs szentmise. Ezeken a napokon reggel 7 és 8 óra között lehet szentgyónást végezni.

 

Jövő vasárnap, Húsvétvasárnap, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadásának főünnepe. A 10 órai ünnepi szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök atya mutatja be.

A jövő vasárnapi óraállítás a szentmisék kezdési időpontját nem érinti.