Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 5. vasárnap - 2024. március 17.

Nagyböjt 5. vasárnapja van. A mai vasárnap a Szentföld szent helyeinek támogatására történik a perselygyűjtés.

 

Ma du. 4 órakor a Szent Család Óvoda kápolnájába családos szentmisére hívjuk a családokat, gyerekeket.

 

Március 19., kedd, Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe. Egész napos szentségimádás. A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6-kor kezdődnek. A ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel. Este ¼ 6 órától szentóra, szentségeltétel.

 

Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól nem fogyaszthatunk húseledelt.

A nagyböjti pénteken az esti szentmiselőtt ¼ 6-tól végezzük a keresztutat. A Kálvárián du. 3- kor van keresztút.

A Nagypénteki városi keresztúton a keresztivéshez férfiak jelentkezését várjuk. A sekrestyében lehet feliratkozni.

 

A szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián és a sekrestyében.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a héten:

-        hétfő, szombat reggel ½ 7 és este 6 óra

-        kedd, szerda, csütörtök, péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

A városi betegek otthoni gyóntatása március 25-én, Nagyhétfőn lesz. Kérjük a testvéreket, hogy a plébánián jelentsék betegeiket, hogy ők otthonukban végezhessék el a húsvéti szentgyónást, szentáldozást.

 

Az Életvédelmi városmisszióhoz kapcsolódóan a plébánia eseményekről az újságos asztalnál kihelyezett szórólapokról tájékozódhatnak a kedves hívek. Ezeket a lapokat magunkkal is vihetjük. Szívesen vegyünk részt ezeken az alkalmakon.

 

 

A Városmisszió soron következő programja március 18-án este 6 órakor lesz a Mindszentyneumban.  Nagy Marianna, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány medgyesi gyermekotthonának vezetője, Pisont István 31-es válogatott labdarúgó, és Hernádi Balázs Lehel ferences szerzetes tesznek tanúságot életükről, hívatásukról.

 

Március 23-án, szombaton du. 2 órakor a nagylengyeli Faluházban Bíró László nyugalmazott püspök úr tart előadást „Család az élet bölcsője” címmel.

 

Jövő vasárnap Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja lesz. A 10 órai szentmisében végezzük a barkaszentelést. A passiót az esti szentmisében énekli templomunk énekkara. Jövő vasárnap az esti szentmise után lelki adoptálásra lehet jelentkezni. A lelki adoptálásban 9 hónapon keresztül imádkozunk a veszélyeztetett magzatokért.