Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 3. vasárnap - 2024. március 3.

Nagyböjt 3. vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Szent Család Óvoda kápolnájában.

 

Március 4-én, hétfőn du. 5 órakor Uzsalyné Dr.Pécsi Rita neveléskutató tart előadást a Szent Család óvodában „Apa a Családban” címmel.

 

Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól nem fogyaszthatunk húseledelt. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, ők önmegtagadással, imádsággal, jócselekedettel helyettesítik a böjtöt.

 

A nagyböjti pénteken az esti szentmiselőtt ¼ 6-tól végezzük a keresztutat. A Kálvárián du. 3- kor van keresztút.

 

Kedden este 7 órakor Taize-i imaóra lesz a Zárda kápolnában.

A rászoruló családok megsegítésére adományt gyűjtünk. A pénzadományt a Karitász perselybe kérjük tenni. Előre is hálásan köszönjük.

 

A szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián és a sekrestyében.

A plébánia hivatal nyitva tartása a héten:

-hétfő: 9-13

-kedd, szerda, csütörtök: 10-12

-péntek: 9-1/2 11

 

A hétköznapi szentmisék rendje a héten:

-        hétfő, szombat reggel ½ 7 és este 6 óra

-        kedd, szerda, csütörtök, péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

A Családkapocs Egyesület Életvédő heteket március hónapban. A programsorozat során több imaalkalom lesz a megfogant gyermekek életéért a kórház környékén. Az imaalkalmak időpontja a faliújságon olvasható.

 

Zarándoklatot szervezünk Szent Pió atyához Rotondóba. A következő helyekre zarándokolunk: Pádua, Ravenna, Loretó, Lanciano, Manopello, Szent Mihály barlang, Rotondó, Cascia(Szent Rita), Assisi( Szent Ferenc).Az időpont okt.23-29.,7 nap,      

6 éjszaka. A zarándoklat költsége 65.000 Ft+345 Euró. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban 200 euró előleg befizetésével március 11-től. Tájékoztató a faliújságon olvasható.

 

Az Ünnepi Harangszó legújabb számát a testvérek a szokott helyen találják. Adományokat az újság előállítási költségéhez szívesen elfogadunk.

 

Nagyböjti lelkigyakorlatunk március 15-16 (péntek- szombat) az esti, 17-én vasárnap a de. 10 órai szentmisék keretében lesz. Lelkigyakorlatunkat Blanckestein Miklós kanonok, pápai prelátus atya tartja.

 

Jövő vasárnap Nagyböjt 4. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap este ½ 7-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk.