Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 2. vasárnap - 2024. február 25.

Nagyböjt 2. vasárnapja van. A mai perselygyűjtés – a Katolikus Püspöki Konferencia kérésére - a katolikus iskolák, nevelési intézmények támogatására történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományait.

 

A héten lesz elsőpéntek és elsőszombat. Elsőpéntek egésznapos szentségimádási nap. Reggel ½ 7, ¼ 8-kor lesznek szentmisék. A ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel, 12-kor rózsafüzér, du. 3-kor az irgalmasság olvasója, este ½ 6-kor szentségimádás, szentségeltétel, 6 órakor szentmise.

A Szűzanya Szeplőtelen Szívének elsőszombati ájtatossága este ¼ 6kor rózsafüzér imával kezdődik, 6-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya Köszöntő.

.

Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól nem fogyaszthatunk húseledelt. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, ők önmegtagadással, imádsággal, jócselekedettel helyettesítik a böjtöt.

 

A nagyböjti pénteken az esti szentmiselőtt ¼ 6-tól végezzük a keresztutat. A Kálvárián du. 3- kor van keresztút.

 

A szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián és a sekrestyében.

 

Az Adoremus márciusi száma a sekrestyében átvehető.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a héten:

-        hétfő, szombat reggel ½ 7 és este 6 óra

-        kedd, szerda, csütörtök, péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

A Családkapocs Egyesület Életvédő heteket szervez február és március hónapban. A programsorozat során több imaalkalom lesz a megfogant gyermekek életéért a kórház környékén. Az imaalkalmak időpontja a faliújságon olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zalabesenyőben szerdán du. ½ 5-től gyóntatás és szentmise.

 

Február 26-án, szerdán este 6 órától teremtésvédelmi előadás lesz a kertvárosi Szent József házban. A programról a faliújságon található ismertető.

 

Március 4-én, hétfőn du. 5 órakor Uzsalyné Dr.Pécsi Rita neveléskutató tart előadást a Szent Család óvodában „Apa a Családban” címmel.

 

A rászoruló családok megsegítésére adományt gyűjtünk. A pénzadományt a Karitász perselybe kérjük tenni. Előre is hálásan köszönjük.

 

Jövő vasárnap Nagyböjt. 3. vasárnapja lesz.