Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 6. vasárnap - 2024. február 11.

Évközi 6. vasárnap van, a Betegek Világnapja. Este ½ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk.

Február 14, Hamvazószerda. A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor kezdődnek. A szentmisék után hamvazkodás, bűnbánatunk jeleként.

Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ezen a napon 18-60 éves korig háromszor szabad étkezni, egyszer jóllakni. Húst 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani.

Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól nem fogyaszthatunk húseledelt. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, ők önmegtagadással, imádsággal, jócselekedettel helyettesítik a böjtöt.

A nagyböjti pénteken az esti szentmiselőtt ¼ 6-tól végezzük a keresztutat. A Kálvárián du. 3- kor van keresztút.

A szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián és a sekrestyében.

„Az Istenről és a világról” teológiai sorozat következő alkalma február 12-én, hétfőn este 6 órakor lesz a Zárda kápolnában. A Dogmatikáról szóló előadást Dr. Németh Norbert atya, a Pápai Magyar Intézet rektora tartja.

Házasság Hete rendezvénysorozat február 18-ig tart. A faliújságon ismertető olvasható.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a héten:

-        hétfő, szombat reggel ½ 7 és este 6 óra

-        kedd, szerda, csütörtök, péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

Új élet Krisztusban kurzus indul február 23-25 között. Jelentkezési határidő február 19. Bővebb információ a hirdetőtáblán található.

A Családkapocs Egyesület Életvédő heteket szervez február és március hónapban. A programsorozat során több imaalkalom lesz a megfogant gyermekek életéért a kórház környékén. Március 25-én lelki adoptálás lesz a Nagytemplomban és a kertvárosi templomban. Március 26-án Keresztes Ilona előadására várják a testvéreket a Kertvárosba. További programokról a plakátokon és szórólapokon lehet tájékozódni.

A Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő Salkaházi Sára Technikum felvételt hirdet általános iskolásoknak a következő tanévre szociális és oktatási ágazaton. Oktatási ágazaton oktatási szakasszisztens és óvodanevelő szakok indulnak. A szociális tagozaton kisgyermekgondozó, nevelő, valamint szociális ápoló és gondozó szak indul. Felvilágosítás az iskola honlapján (bsst.martinus.hu) olvasható.

A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja saját hatáskörben felvételt hirdet a 2024/2025-ös tanévre. Jelentkezési határidő a kétszakos képzésre február 15, a többi képzésre május 31. Bővebb felvilágosítás a hirdetőtáblán olvasható.

 

Jövő vasárnap nagyböjt 1. vasárnapja lesz. A szentmisék végén hamvazkodás lesz.

Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Szent Család Óvoda kápolnájában.