Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Virágvasárnap - 2023. április 2.

Virágvasárnap, Urunk szenvedésének vasárnapja, Jézus Jeruzsálemi bevonulásának főünnepe van. A 10 órai szentmisében lesz a barkaszentelés. Az esti 6 órai szentmisében fejeződik be lelkigyakorlatunk. Ezen a szentmisén lesz passióéneklés.

 

A Szent Három Nap Liturgikus rendje

 

Nagycsütörtök: az utolsó vacsora emlékének, az Eucharisztia és az egyházi rend alapításának ünnepe. A szentmise este 6 órakor kezdődik. A szentmise végén oltárfosztás, majd szentóra a vérrel verejtékező Úr Jézusra emlékezve.

 

Nagypéntek: az Úr Jézus Krisztus megváltó, üdvösségszerző kereszthalálának ünnepe. Reggel 9 órakor keresztutat végzünk, amelyre várjuk azokat a testvéreket, akik az esti keresztúton nem tudnak részt venni.

Este ¼ 6 órakor kezdődik a nagypénteki szertartás. Amennyiben az időjárás engedi, megtartjuk a hálaadó városi keresztutat. Este 7 órakor indulunk a Nagytemplomtól, a Kossuth utcán vonulva imádkozzuk a keresztúti imákat, a Kálváriánál fejezzük be a keresztúti újtatosságot. Gyertyát hozzunk magunkkal! A férfiakat kérjük a keresztvivéshez. Akik szívesen vállalják, iratkozzanak fel a sekrestyében, ill. a plébániahivatalban.

Nagypéntek szigorú böjti nap. 18-60 éves korig háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. A betöltött 14 éves kortól hústilalom van.


Nagyszombat: az Úr sírban nyugvásának a napja. A húsvéti vigília szertartása este 7 órakor kezdődik. Részei: új tűz megáldása, bevonulás a húsvéti gyertyával, húsvéti örömének, és szentírási olvasmányok. Az evangélium után keresztvízmegáldás és a keresztségi fogadalom megújítása. A szertartás után feltámadási körmenet lesz a szokott útvonalon. Gyertyát hozzunk magunkkal! Visszatérve a templomba, étel megáldása lesz.

 

Nagycsütörtökön, Nagypénteken, Nagyszombaton reggel nincs szentmise. Ezeken a napokon reggel 7-8 óra között lehet a szentgyónást elvégezni.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a Nagyhéten:

-        hétfő reggel ½ 7 és este 6 óra

-        kedd-szerda: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Plébániahivatal nyitva tartása a jövő héten:

-        Hétfő: 15-17 óra

-        Kedd: 10-12 óra

-        Szerda: 10-12 óra

-        Csütörtök: 10-12 óra

-        Péntek: Zárva

 

    Jövő vasárnap, Húsvétvasárnap, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadásának főünnepe. A reggel 7 órai szentmise végén ételszentelés lesz.