Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 27. vasárnap - 2022. október 2.

Évközi 27. vasárnap van.

 

Kedd:       Assisi szent Ferenc.

Szerda :    Szent Faustina Kowalska szűz.

Csütörtök: Szent Brunó áldozópap.

Péntek:      Rózsafüzér királynője.

Szombat:  Szűz Mária, Magyarok Nagyasszo-

                  nya, Magyarország Főpátrónája.

 

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek. Elsőcsütörtökön este ¼ 6-kor kezdődő szentolvasót papi és szerzetesi hívatásokért imádkozzuk. Első péntek egész napos szentségimádási nap. Reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6-kor szentmise. A ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel, 12-kor rózsafüzér, du. 3-kor az irgalmasság szentolvasója, este ¼ 6-kor rózsafüzér, szentségeltétel.

 

      Szombaton, Magyarok Nagyasszonya ünnepén a szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8-kor kezdődnek.

 

Október a Rózsafüzér hónapja. Az esti szentmisék előtt ¼ 6 órától imádkozzuk a szentolvasót. Szívesen jöjjünk a közös rózsafüzér imára.

 

Október 8-án, szombaton, Magyarok Nagyasszonya ünnepén, Rózsafüzér zarándoklatra hívjuk a testvéreket. A város különböző pontjairól indulunk. A Nagytemplom elől reggel ¼ 9-kor lesz az indulás, Besenyőből reggel 8-kor. A zarándoklat a kertvárosi templomban fejeződik be, ½ 11-kor szentségimádás, 11 órakor szentmise. A zarándoklatot egyházközségeinkért, családokért, hívatásokért és városunkért ajánljuk fel.

 

A hétköznapi szentmisék rendje:

-hétfő-szombat: reggel ½ 7és este 6 óra.

-kedd-szerda-csütörtök-péntek:        reggel

½ 7, ¼ 8 és este 6 óra.

 

Október 1 - november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is. Ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római/görögkatolikus valláshoz tartozását”.

 

Jövő vasárnap évközi 28. vasárnap lesz.