Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Virágvasárnap - 2022. április 10.

Virágvasárnap, Urunk szenvedésének vasárnapja, Jézus Jeruzsálemi bevonulásának főünnepe van.

 

Az esti szentmisét Dr. Székely János püspök úr mutatja be, és a szentmise keretében lektoravatás lesz.

 

A Szent Három Nap Liturgikus rendje

 

Nagycsütörtök: az utolsó vacsora emlékének, az Eucharisztia és az egyházi rend alapításának ünnepe. A szentmise este 6 órakor kezdődik. A szentmise végén oltárfosztás, szentóra a vérrel verejtékező Úr Jézusra emlékezve.

Nagypéntek: az Úr Jézus Krisztus megváltó, üdvösségszerző kereszthalálának ünnepe. Reggel 9 órakor keresztutat végzünk azok számára, akik este városi keresztúton nem tudnak részt venni.

Este ¼ 6 órakor kezdődik a nagypénteki szertartás.

Amennyiben az időjárás engedi, megtartjuk a hálaadó városi keresztutat. Este 7 órakor indulunk a Nagytemplomtól, a Kossuth utcán vonulva imádkozzuk a keresztúti imákat, a Kálváriánál fejezzük be a keresztúti ájtatosságot. Gyertyát hozzunk magunkkal. A férfiakat kérjük a keresztvivéshez. Akik szívesen vállalják, iratkozzanak fel a sekrestyében.

Nagypéntek szigorú böjti nap. 18-60 korig háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. A betöltött 14 éves kortól hústilalom van.

Nagyszombat: az Úr sírban nyugvásának a napja. A húsvéti vigília szertartása este 7 órakor kezdődik. Részei: újtűz megoldása, bevonulás a húsvéti gyertyával, húsvéti örömének, és szentírási olvasmányok. Az evangélium után keresztvízmegáldás és a keresztségi fogadalmunk megújítása. A szertarás után feltámadási körmenet lesz a szokott útvonalon.  Gyertyát hozzunk magunkkal. Visszatérve a templomba ételáldás lesz.

 

 

Nagycsütörtökön, Nagypénteken, Nagyszombaton reggel nincs szentmise. Ezeken a napokon reggel 7-8 óra között gyónási lehetőség van templomunkban.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a Nagyhéten:

-    hétfő reggel ½ 7 és este 6

-    kedd-szerda: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6.

 

A Szent András Evangelizációs Iskola „Új élet Krisztusban” kurzust szervez, melynek időpontja április 22-24. A kihelyezett plakáton bővebb ismertető olvasható.

 

Jövő vasárnap, Húsvétvasárnap, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadásának főünnepe.