Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 2. vasárnap - 2022. március 13.

Nagyböjt 2. vasárnapja van.

Ma este ½ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk.

Március 15-én, kedden, Nemzeti ünnepünkön de. ½ 9 órakor ökumenikus ima lesz hazánkért, nemzetünkért a Nagytemplomban.

      Szombat, Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese, főünnep. A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6-kor kezdődnek. Du. 5 órakor szentségkitétel, szentóra. A szentségimádásunkat felajánljuk hazánkért, nemzetünkért és a békéért.

      Nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól hústilalom van. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek önmegtagadással, jócselekedettel, imádsággal helyettesíteni.

      Nagyböjtben péntekenként az esti szentmise előtt ¼ 6 órától végezzük a keresztutat. A Kálvárián du. 3-kor kezdődik a keresztút.

      Március 25-én 17 órától a Családkapocs Egyesület „Egészségtudatosság és családtervezés” címmel előadást szervez a Szent Család Óvodában.

      

A hétköznapi szentmisék rendje:

•        hétfő és szombaton: reggel ½ 7 és este 6

•        kedd-szerda-csütörtök-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6.

     Egyházmegyénk templomaiban nem kötelező a szájmaszk használata. Az egészségügyi szabályok betartása (kézfertőtlenítés) azonban továbbra is legyen lelkiismereti kötelességünk.

      Templomunk új orgonájának szentelése március 27-én, nagyböjt 4. vasárnapján a 17 órai püspöki szentmisében lesz.

Nagyböjti adománygyűjtéssel szeretnénk támogatni a menekülteket, a szegény családokat, a rászorulókat. Szeretettel kérjük a testvérek pénzadományát, melyet a karitász perselybe lehet tenni. Hálásan köszönjük.

 

    A jövő vasárnap Nagyböjt 3. vasárnapja lesz.