Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 1. vasárnap - 2022. március 6.

Nagyböjt 1. vasárnapja van.

 

A mai vasárnapi perselygyűjtés a katolikus iskolák, nevelési intézmények támogatására történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományait.

     A szentmisék után hamvazkodás lesz.

Szerdán este ½ 6-kor szeretettel várjuk a cursillós közösségek tagjait elmélkedésre, közös imára.

     Március 10-én, csütörtökön, az esti szentmise után fél 7-től a Családkapocs Egyesület szervezésében ökumenikus ima lesz a békéért, amelyre szeretettel várjuk a testvéreket.

 

      Nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól hústilalom van. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek önmegtagadással, jócselekedettel, imádsággal helyettesíteni.

      Nagyböjtben péntekenként az esti szentmise előtt ¼ 6 órától végezzük a keresztutat. A Kálvárián du. 3-kor kezdődik a keresztút.

       A Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo nagyböjti keresztutat szervez Rábakethelyre március 12-én, szombaton. A keresztútra autóbuszt tervezünk indítani. Jelentkezni a mai vasárnap estig lehet a sekrestyében. A busz költsége a jelentkezők számának függvényében kerül megállapításra. A tervezett indulás időpontja: március 12 szombat ½ 1 óra.

A hétköznapi szentmisék rendje:

•        hétfő és szombaton: reggel ½ 7 és este 6

•        kedd-szerda-csütörtök-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6.

     Az Ünnepi Harangszó legújabb száma a szokott helyen található.

     Egyházmegyénk templomaiban március 7-től nem kötelező a szájmaszk használat.  Az egészségügyi szabályok betartása (kézfertőtlenítés) azonban továbbra is legyen lelkiismereti kötelességünk.

 

    A jövő vasárnap Nagyböjt 2. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap este ½ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk.