Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 8. vasárnap - 2022. február 27.

Évközi 8. vasárnap van.

Szerda:    Hamvazószerda.

      Hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjti szentidő.  Ezen a napon hamuszentelés és hamvazkodás lesz.  A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és est 6-kor kezdődnek. Hamvazószerda szigorú böjti nap. A 18-60 év közötti hívőknek e napon háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. 14 éves kortól hústilalom van.

Az idei hamvazószerdai böjtölésünket, imáinkat és jócselekedeteinket a Szentatya szándéka szerint a béke megőrzéséért ajánljuk fel, kérve Szűz Máriának, a Béke Királynőjének közbenjárását.

 

      Nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek önmegtagadással, jócselekedettel, imádsággal helyettesíteni.

      Nagyböjti péntekeken a templomunkban az esti szentmise előtt ¼ 6 órától végezzük a keresztúti ájtatosságot.

 

      A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az esti ½ 6-kor a szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor kezdődnek. Elsőpéntek szentségimádási nap. A reggel ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel. 12-kor szentolvasó, du. 3-kor az irgalmasság rózsafüzére. Du. ¾ 5-kor szentóra, szentségeltétel. ¼ 6-kor keresztút. Elsőszombaton a Szűz anya Szeplőtelen Szívének ájtatossága este ¼ 6–kor szentolvasóval kezdődik, 6 órakor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő.

 

A hétköznapi szentmisék rendje:

 

•        hétfő és szombaton: reggel ½ 7 és este 6

•        kedd-szerda- csütörtök-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6.

 

      Egyházközségi képviselő testületi gyűlést tartunk február 28-án, hétfőn, este 6 órakor a plébánián, melyre szeretettel várjuk a testületi tagokat.

 

     Egyházmegyei családos tábor július 5-8 között lesz Velemben. Szeretettel buzdítjuk plébániánk családjait a táborban való részvételre. Jelentkezni lehet az szombathelyi egyházmegye honlapján.

 

     Templomunk új orgonájának szentelése március 27-én, nagyböjt 4. vasárnapján lesz. Erre a nagy ünnepre templomunk belső nagytakarításával is szeretnénk felkészülni. Amikor az orgona alapozási munkáját végezték, nagyon sok por borította be a templom belsejét. Ezt a testvérek is tapasztalták. Március 5-én, szombaton délelőtt ½ 9 órától végezzük a takarítást. Szeretettel kérjük a kedves testvérek segítségét. Előre is hálásan köszönjük.

 

     A jövő vasárnap Nagyböjt 1. vasárnapján a szentmisék után hamvazkodás lesz. A jövő vasárnapi perselygyűjtés a katolikus iskolák, nevelési intézmények támogatására történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományait.