Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 4. vasárnap - 2022. január 30.

Évközi 4. vasárnap van.

Hétfő:       Bosco szent János áldozópap.

Szerda:    Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő

                  Boldogasszony ünnepe.

Csütörtök: Szent Balázs püspök, vértanú..

Szombat:   Szent Ágota szűz, vértanú.  

Szerdán, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor lesznek. A reggel ½ 7 órai és az esti szentmisében végezzük a gyertyaszentelést.

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ½ 6-kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6-kor kezdődnek. Elsőpénteken egész napos szentségimádás lesz. A ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel, 12-kor szentolvasó, du. 3-kor irgalmasság rózsafüzére, este ½ 6-kor szentóra, szentségeltétel. A Szűzanya Szeplőtelen Szíve elsőszombati ájtatossága este ¼ 6-kor rózsafüzér imával kezdődik, 6-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő.

 

Férfi cursillo lesz február 24-27 között (csütörtök este-vasárnap du.) a botfai Hűvös kastélyban. A Cursillo egy olyan lelkigyakorlat, amely nem téríteni akar, hanem megmutatni Isten ember iránti szeretetét. Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és leadni. A 3 napos cursillo bentlakásos.

A hétköznapi szentmisék rendje:

-        hétfő: reggel ½ 7 és este 6

-        kedd-szerda- csütörtök-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6.

-        szombat: reggel ½ 7 és este 6.

 

A Kána misszió zalaegerszegi házaspárjai házas és jegyespároknak szóló lelki hetet szerveznek 2022. március 27-től április 2-ig Zalaegerszegen. A héten lehetőség nyílik az egymás iránti szeretet elmélyítésére, irányított programokkal és párosan együtt töltött idővel, mely egyedülálló lehetőség az elköteleződést megelőző készületre és a házas élet nehézségeinek megelőzésére, leküzdésére. A hétre gyermekek nélkül tudják fogadni a jelentkezőket. Jelentkezni lehet a Kána misszió honlapján január 30-ig.

 

Február 14 és 20-a között lesz a Házasság Hete rendezvény sorozat, mely a család fontosságára irányítja figyelmet. A házasság hetében különböző rendezvényekre hívják a testvéreket.

Február 19-én, szombaton „Séta a házasságokért, családokért”programra kerül sor, amelyen nagyon fontos, hogy minél többen részt vegyünk.

 

Ferenc pápa 2023 őszére összehívta a püspöki szinódust, melynek témája: Egy szinodális egyházért: közösség, részvétel, misszió. A Szentatya szeretne konzultálni szerte az egész világon élő hívekkel.

Ezzel kapcsolatban munkacsoport alakult egyházmegyénkben. Összeállítottak egy kérdőívet. A kérdőíven levő kérdésekre lehet válaszolni akár személyesen, akár közösségi csoport szinten. A kedves testvéreket buzdítjuk a válaszadásra, hisz tagjai vagyunk az egyház nagy közösségének, és a válaszunk, a javaslatunk, a véleményünk nagyon fontos.

 

Jövő vasárnap évközi 5. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a szentmisék után balázsáldás lesz..