Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 3. vasárnap - 2022. január 23.

Évközi 3. vasárnap, az Isten Igéjének ünnepe van.

Hétfő:         Szalézi szent Ferenc püspök,egy-

                     háztanító emléknapja.

Kedd:         Szent Pál apostol megtérése.

Szerda:       Szent Timóteus és szent Titusz

                    püspökök.

Csütörtök: Merici szent Angéla szűz.

Péntek:      Aquinói szent Tamás áldozópap,

                    egyháztanító.

Szerdán az esti szentmise után Szeretetláng imaóra lesz.

Ez évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián.

Férfi cursillo lesz február 24-27 között (csütörtök este-vasárnap du.) a botfai Hűvös kastélyban. A Cursillo egy olyan lelkigyakorlat, amely nem téríteni akar, hanem megmutatni Isten ember iránti szeretetét. Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és leadni. A 3 napos cursillo bentlakásos.

A hétköznapi szentmisék rendje:

-        hétfő: reggel ½ 7 és este 6

-        kedd-szerda- csütörtök-péntek:reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6.

-        szombat: reggel ½ 7 és este 6.

 

A Kána misszió zalaegerszegi házaspárjai házas és jegyespároknak szóló lelki hetet szerveznek 2022. március 27-től április 2-ig Zalaegerszegen. A héten lehetőség nyílik az egymás iránti szeretet elmélyítésére, irányított programokkal és párosan együtt töltött idővel, mely egyedülálló lehetőség az elköteleződést megelőző készületre és a házas élet nehézségeinek megelőzésére, leküzdésére. A hétre gyermekek nélkül tudják fogadni a jelentkezőket. Jelentkezni lehet a Kána misszió honlapján január 30-ig.

 

A Házasság Hetéhez kapcsolódóan elindult a „Szerelmi kalandtúra”, melynek keretében a jelentkező párok egy hónapon keresztül játékos feladatok megoldásával időt fordíthatnak kapcsolatuk megerősítésére. A végén értékes nyereményekkel várják őket. A faliújságon kihelyezett plakát bővebb tájékoztatást ad.

 

Ferenc pápa 2023 őszére összehívta a püspöki szinódust, melynek témája: Egy szinodális egyházért: közösség, részvétel, misszió. A Szentatya szeretne konzultálni szerte az egész világon élő hívekkel.

Ezzel kapcsolatban munkacsoport alakult egyházmegyénkben. Összeállítottak egy kérdőívet. A kérdőíven levő kérdésekre lehet válaszolni akár személyesen, akár közösségi csoport szinten. A kedves testvéreket buzdítjuk a válaszadásra, hisz tagjai vagyunk az egyház nagy közösségének, és a válaszunk, a javaslatunk, a véleményünk nagyon fontos. Kérdőív található az újságos asztalon. A kitöltött kérdőíveket a sekrestyében lehet leadni. Elektronikus úton is lehet válaszolni a kérdésekre az Egyházmegye honlapján keresztül.

 

Az Adoremus februári száma a sekrestyében átvehető.

Jövő vasárnap évközi 4. vasárnap lesz.