Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 19. vasárnap - 2021.augusztus 8.

Évközi 19. vasárnap van.

A kedves hívek tapasztalták, hogy már szombaton lezárták templomunk környékét egy autóverseny miatt. Kb. két héttel ezelőtt volt erről előzetes megbeszélés, hogy előre jelzik a verseny lebonyolításának körülményeit. Sajnálatos módon ez elmaradt, ezért a testvéreket tájékoztatni sem tudtuk. Plébániánk ebben teljesen vétlen, nem hibáztunk. Augusztus 4-én, szerdán kapott plébániánk email-ben értesítést a versenyről és a lezárásokról, így az elmúlt vasárnapok hirdetéseiben mindezt nem tudtuk a testvérekkel közölni. Aug. 6-án, pénteken délután megbeszélés volt a plébánián a verseny szervezőivel a szentmisékre jutás feltételeiről, hogy az könnyebb lehessen.

A szombat esti és a vasárnap délelőtti szentmisékre gyalogosan lehet jönni a Kossuth út, a Kazinczy tér, a Balatoni út, a Kosztolányi tér felől. Ha kérdezik a rendezők az úticélt, akkor azt kell mondani, hogy a szentmisére jönnek. A vasárnapi esti szentmisére feloldják a lezárásokat.

Kérjük a testvéreket, hogy figyelmesen és körültekintően jöjjünk a szentmisére.

 

Hétfő: A keresztről nevezett szent Terézia    Benedikta

               (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társ-

               védőszentjének ünnepe.

Kedd:     Szent Lőrinc diakónus, vértanú ünnepe.

Szerda:  Szent Klára szűz emléknapja.

Csütörtök: Chantal szent Johanna Franciska

                   szerzetesnő emlékezete.

Péntek:      Boldog XI. Ince pápa emléknapja.

Szombat:  Szent Maximilián Kolbe vértanú, áldozópap

                  emléknapja.

 

Szeptember 12-én, vasárnap de. ½ 11 órakor lesz a pápai szentmise Budapesten a Hősök terén. Erre az alkalomra különvonatot szervez az Egyházmegye Zalaegerszegről Szombathelyen át Budapestre. Akik jelentkeztek a zarándoklatra, azok számára a jegyeket plébániánk elhozza Szombathelyről. Átvétel időpontját és helyén hirdetni fogjuk.

A szentmisén való részvételhez regisztrálni kell a kongresszus honlapján: iec2020.hu oldalon.

 

A plébánia hivatal nyitva tartása: hétfő-péntek de. 9-13 óra.

 

Jövő vasárnap Nagyboldogasszony, a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz. Jövő vasárnap este ½ 7-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk.