Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Virágvasárnap 2021. március 28.

Virágvasárnap, Urunk szenvedésének vasárnapja van.

A 10 órai szentmisében lesz a barkaszentelés. Ezzel a nappal kezdődik a Nagyhét.

A mai vasárnapi óraállítás a szentmisék kezdési időpontját nem érinti.

 

A ma esti 6 órai szentmisén fejezzük be a lelkigyakorlatot. Végezzük el húsvéti szentgyónásunkat, és ne halasszuk azt a húsvéti ünnepekre.

 

Nagycsütörtök: az utolsó vacsora emlékének, az Eucharisztia és az egyházi rend alapításának ünnepe. A szentmise este 6-kor kezdődik. A szentmise végén oltárfosztás, szentóra a vérrel verejtékező Úr Jézusra emlékezve.

 

Nagypéntek: az Úr Jézus Krisztus megváltó, üdvösségszerző kereszthalálának ünnepe. Reggel 9 órakor keresztutat végzünk. Az ünnepi nagypénteki szertartás du. 3 órakor kezdődik.

 

Nagyszombat: az Úr sírban nyugvásának napja. A húsvéti vigília szertartása este ½ 6-kor kezdődik: a húsvéti gyertya megáldása, húsvéti örömének, a vigília szentírási olvasmányai, szentmise, a keresztségi fogadalom megújítása. Ez a vigília a keresztény liturgia csúcspontja.

A szertatás végén ételszentelés.

 

Nagycsütörtökön, Nagypénteken, Nagyszombaton reggel nincs szentmise. Ezeken a napokon reggel 7-8 között lehet a szentgyónást elvégezni.

 

Nagypéntek, szigorú böjti nap. 18-60 év közötti hívőknek ezen a napon háromszor szabad étkezni, egyszer jóllakni, húst 14 éves kortól nem szabad fogyasztani.

 

 

A járvány helyzettel kapcsolatban nincs újabb rendelkezés, a Katolikus Püspöki Konferencia előírásait kell megtartani: távolságtartás, kézfertőtlenítés, kézbe áldozás. Kérjük a testvéreket, hogy a rendelkezéseket lelkiismeretesen tartsuk meg.

 

A plébániahivatal nyitva tartása hétfőtől csütörtökig de. 9—12 óra.


A hétköznapi szentmisék a Nagyhéten:


-hétfő-kedd-szerda: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

    

Jövő vasárnap Húsvétvasárnap, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadásának ünnepe. Húsvétvasárnap a 10 órai ünnepi szentmisét a Zalaegerszegi televízió élő adásban közvetíti. A reggel 7 órai szentmise után ételszentelés.