Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 5. vasárnap 2021. március 21.

Nagyböjt 5. vasárnapja van.

 

A mai perselygyűjtés - Katolikus Püspöki Konferencia kérésére – a Szentföld keresztényeinek megsegítésére történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományát.

 

Március 25, csütörtök, Urunk Születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe. A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

 

A héten, pénteken, szombaton és vasárnap az esti 6 órai szentmisék keretében nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket László plébános atya tartja. Ezeken a szentmiséken végezzük el húsvéti szentgyónásunkat, és ne halasszuk azt a húsvéti ünnepekre.

 

A járvány helyzettel kapcsolatban nincs újabb rendelkezést, a Katolikus Püspöki Konferencia előírásait kell megtartani: távolságtartás, kézfertőtlenítés, kézbe áldozás. Kérjük a testvéreket, hogy a rendelkezéseket lelkiismeretesen tartsuk meg. Amennyiben korlátozások jönnek a járványhelyzet miatt, azt a plébániánk honlapján közöljük.

 

Szeretettel buzdítjuk a testvéreket a szentmisék előjegyzésére.

 

Nagyböjtben pénzadományt gyűjtünk a rászorulóknak.Az adományokat a karitász perselybe lehet tenni. Előre is hálásan köszönjük a támogatást.

 

Nagyböjtben pénteki napokon 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani.

 

A nagyböjti péntekeken a Nagytemplomban az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdődik, a keresztúti ájtatosságot végzünk. A Kálvárián du. 3-kor van keresztút.

 

A plébániahivatal nyitva tartása: de. 9—12 óra.


A hétköznapi szentmisék rendje:

-hétfő-szerda-csütörtök-szombat:

reggel ½ 7 és este 6 óra

-kedd-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Jövő vasárnap Virágvasárnap, Urunk szenvedésének vasárnapja lesz. A jövő vasárnapi óraállítás a szentmisék kezdési időpontját nem érinti.