Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-12:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 3. vasárnap 2021. március 14.

Nagyböjt 4. vasárnapja van.

 

Március 19, péntek, Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe. A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor kezdődnek. Du. ½ 5-kor szentségkitétel, szentóra. ¼ 6-kor végezzük a keresztutat.

 

A járványügyi helyzet súlyosabb lett. Dr.Székely János püspök úr új rendelkezést nem adott ki, a Katolikus Püspöki Konferencia előírásait kell megtartani: távolságtartás, kézfertőtlenítés, kézbe áldozás.

 

Kérjük a testvéreket, hogy a rendelkezéseket lelkiismeretesen tartsuk meg. Védjük a magunk és mások egészségét, életét. A templomon kívül is tartsuk meg a járványügyi rendelkezéseket. Ez keresztényi kötelességünk.

 

Szeretettel buzdítjuk a testvéreket a szentmisék előjegyzésére. A szentmiseáldozat által a lehető legnagyobb segítséget nyújtjuk a tisztítóhelyen szenvedő lelkeknek, elhunyt szeretteinknek, a betegeknek, családtagjainknak és saját magunknak. A nagyböjti időben különösen is éljünk a szentmise felajánlás lehetőségével.

 

Nagyböjtben pénzadományt gyűjtünk a rászorulóknak.  Az adományokat a karitász perselybe lehet tenni. Előre is hálásan köszönjük a támogatást.

 

Nagyböjtben pénteki napokon 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek önmegtagadással, jócselekedettel helyettesíteni.

 

 A nagyböjti péntekeken a Nagytemplomban az esti szentmise előtt ¼ 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. A Kálvárián du. 3-kor kezdődik a keresztút.

 

A plébániahivatal nyitva tartása: de. 9—12 óra.


A hétköznapi szentmisék rendje:

-hétfő-szerda-csütörtök-szombat:

           reggel ½ 7 és este 6 óra

-kedd-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Jövő vasárnap Nagyböjt 5. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap a perselygyűjtés - Katolikus Püspöki Konferencia kérésére – a Szentföld keresztényeinek megsegítésére történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományát.