Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-12:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 2. vasárnap 2021. február 28.

Nagyböjt 2. vasárnapja van. A mai vasárnapi perselygyűjtés – a Katolikus Püspöki Konferencia kérésére – a katolikus iskolák, nevelési intézmények megsegítését szolgálja. Szeretettel kérjük a testvérek adományát.

 

     A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek, elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ½ 6-kor kezdődő szentórát pap és szerzetesi hívatásokért végezzük. Elsőpénteken a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek. A Szűzanya Szeplőtelen Szíve elsőszombati ájtatossága este ¼ 6-kor rózsafüzér imával kezdődik, 6-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő.

 

    Elsőpénteken egész napos szentségimádás lesz a Nagytemplomban. A ½ 8 órai szentmise után szentségkitétel, 12-kor szentolvasó, du. 3-kor irgalmasság rózsafűzére, du. 5-kor litánia és szentségeltétel, ¼ 6-kor keresztút. Szeretettel buzdítjuk a testvérteket a szentségimádásra.

 

     Szeretettel buzdítjuk a testvéreket a szentmisék előjegyzésére. A szentmiseáldozat által a lehető legnagyobb segítséget nyújtjuk a tisztítóhelyen szenvedő lelkeknek, elhunyt szeretteinknek, a betegeknek, családtagjainknak és saját magunknak. A nagyböjti időben különösen is éljünk a szentmise felajánlás lehetőségével.

 

      Nagyböjtben pénteki napokon 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek önmegtagadással, jócselekedettel helyettesíteni.

 

     A nagyböjti péntekeken a Nagytemplomban az esti szentmise előtt ¼ 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. A Kálvárián du. 3-kor kezdődik a keresztút.

 

A plébánia hivatal nyitva tartása hétfőtől péntekig: de.9-12 óra.

 

A hétköznapi szentmisék rendje:

-hétfő-szerda-csütörtök-szombat:

           reggel ½ 7 és este 6 óra

-kedd-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Nagyböjtben pénzadományt gyűjtünk a rászorulóknak.  Az adományokat a karitász perselybe lehet tenni. Előre is hálásan köszönjük a támogatást.

 

   Jövő vasárnap Nagyböjt 3. vasárnapja lesz.

 

    Zalabesenyőben szerdán du. ½ 5-től gyónási lehetőség, 5 órakor szentmise. Végezzük el húsvéti gyónásunkat.