Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-12:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Nagyböjt 1. vasárnap - 2021. február 21.

Nagyböjt 1. vasárnapja van. A szentmisék után hamvazkodás lesz.

A szentmisének végtelen értéke van, és a szentmiseáldozat bemutatása által a lehető legnagyobb segítséget nyújtjuk a tisztítóhelyen szenvedő lelkeknek, elhunyt szeretteinknek, a betegeknek, családtagjainknak és saját magunknak. A nagyböjti időben különösen is éljünk a szentmise felajánlás lehetőségével.

Hétfő:    Szent Péter apostol székfoglalásának

               ünnepe.

Szerda:  Szent Mátyás apostol ünnepe.

     Nagyböjtben pénteki napokon 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ők kötelesek önmegtagadással, jócselekedettel helyettesíteni.

     A nagyböjti péntekeken a Nagytemplomban az esti szentmise előtt ¼ 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. A Kálvárián du. 3-kor kezdődik a keresztút.

 

A plébánia hivatal nyitva tartása hétfőtől péntekig: de.9-12 óra.

 

A hétköznapi szentmisék rendje:

-hétfő-szerda-csütörtök-szombat:

           reggel ½ 7 és este 6 óra

-kedd-péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Az Ünnepi Harangszó legújabb számát a testvérek a szokott helyen találják. Kérjük, hogy anyagilag támogassák újságunk megjelenését. Az Adoremus márciusi száma a sekrestyében átvehető.

 

Jövő vasárnap Nagyböjt 2. vasárnapja lesz. A jövő vasárnapi perselygyűjtés – a Katolikus Püspöki Konferencia kérésére – a katolikus iskolák, nevelési intézmények megsegítését szolgálja. Szeretettel kérjük a testvérek adományát.