Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Mindenszentek főünnepe 2020. november 1.

Mindenszentek főünnepe van.

Az esti szentmise után liturgikus megemlékezés lesz az elhunytakért. Ma du. - a járvány helyzetre való tekintettel - elmarad az ökumenikus imádság a Göcseji úti temetőben.

 

Novemberben 8 napon át teljes búcsút nyerhet a tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára az a hívő, aki áhítatos lélekkel temetőt látogat, s lélekben imádkozik az elhunytakért.

 

Aki Halottak napján templomot áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet imádkozik, teljes búcsút nyerhet a tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára.

Hétfő:         Halottak napja.

Kedd:         Porres szent Márton szerzetes..

Szerda:      Borromeo szent Károly püspök.

Csütörtök: Szent Imre herceg ünnepe.

Hétfőn, Halottak napján, a szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor kezdődnek. Halottak napján a Kálvária kápolnában este 5-kor szentmise lesz.

 

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ½ 6- kor szentolvasót imádkozunk papi és szerzetesi hívatásokért. Elsőpénteken a szentmisék ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek. A Szűzanya Szeplőtelen Szíve elsőszombati ájtatossága ¼ 6-kor rózsafüzér imával kezdődik, 6-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő.

 

A hétköznapi szentmisék időpontja:

-hétfő, szerda, csütörtök, szombat: reggel ½ 7

  és este 6 óra.

-kedd és péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra.

 

 

A szentmiséken kötelező a szájmaszk használata. A szentmisére érkezéskor fertőtlenítsük a kezünket. A padsorokban három személy ülhet: a padok szélén ketten, illetve a pad közepén egy személy. A családtagok egy padsorban is ülhetnek.

Azokat a szabályokat, amelyeket a járványügyi szakemberek kérnek, tartsuk be. Vigyázzunk a magunk és mások egészségére.

 

          Jövő vasárnap évközi 32. vasárnap lesz.