Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-11:00 és 14:00-16:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 23. vasárnap 2020. szeptember 6.

Évközi 23. vasárnap van.

 

Hétfő:     Szent Márk, István és Menyhért kassai

               vértanúk.

Kedd:      Szűz Mária születése (Kisboldogasszony).

Szombat: Szűz Mária szent neve.

 

Kedden, Kisboldogasszony ünnepén a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 6-kor kezdődnek.

 

Szombaton, Szűz Mária szent nevének napján, reggel ¼ 8-kor is lesz szentmise.

           

Az esti szentmisék vasár- és hétköznap 6 órakor kezdődnek.

 

A hétköznapi szentmisék időpontja:

-hétfő, szerda, csütörtök, szombat: reggel ½ 7 és

 este 6 óra.

-kedd és péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra.

 

Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádást tartunk.

 

Növekszik a koronavírusos estek száma, ezért a szentmiséken kötelező a szájmaszk használata, mivel zárt térben vagyunk. A szentmisére érkezéskor fertőtlenítsük a kezünket. Kizárólag kézbeáldoztatás van, és a békeköszöntéskor nincs kézfogás. Szenteltvíz továbbra sincs a szenteltvíz tartókban. A padsorokban három személy ülhet: a padok szélén ketten, illetve a pad közepén egy személy. A családtagok egy padsorban is ülhetnek.

Azokat a szabályokat, amelyeket a járványügyi szakemberek kérnek, tartsuk be. Így vigyázhatunk a magunk és mások egészségére.

 

Plébániánk nyitva tartása: de. 9-12 és du.15-17 óra.

 

Felnőtt hittan, szentségek vételére felkészítő oktatás indul plébániánkon szeptember 26-án, szombaton este 7-kor a plébániánkon. Szeretettel hívjuk azokat a fiatalokat, felnőtteket és házasságra készülőket, akik nincsenek megkeresztelve, ill. nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébániahivatalban, ill. a sekrestyében.

 

A Martinus újság legújabb száma a sekrestyében vásárolható.

Az iskolákban elkezdődött a hitoktatás. Kérjük a kedves szülőket, hogy kísérjék figyelemmel gyermekeiket a hitoktatás folyamatában.

 

A jubiláns házaspárok ünnepét a Zalaegerszegi Esperesi Kerületben szeptember 27-én du. 4 órakor tartjuk a Nagytemplomban.

 

Jövő vasárnap évközi 24. vasárnap lesz. A jövő vasárnapi perselygyűjtés – a Katolikus Püspöki Konferencia kérésére – a Szentföld keresztényeinek megsegítésére történik. Szeretettel kérjük a testvérek támogatását.

 

 

Szeptember 18-20. között gyalogos zarándoklat indul Sümegre a Fájdalmas Szűzanya búcsújára.  Bővebb információ a hirdetőtáblán olvasható.