Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

február 26. Nagyböjt 1. vasárnapja

A szentmise elején hirdetni:

Nagyböjt 1. vasárnapja van. Amint az elmúlt vasárnap hirdettük, a mai vasárnapi perselygyűjtés – a Katolikus Püspöki Konferencia kérésére – a katolikus oktatási és nevelési intézmények megsegítésére történik. Szeretettel kérjük a testvérek adományait.

 A szentmisék után hamvazkodás lesz. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ¼ 6-kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a nagytemplomban a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek.

A böjti fegyelemről: nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de azt kötelesek jócselekedettel, imával vagy más önmegtagadással helyettesíteni.

 A Nagytemplomban nagyböjt péntekjein az esti szentmise előtt ¼ 6-kor végezzük a keresztúti ájtatosságot. A kertvárosi templomban a csütörtök esti szentmisék után lesz keresztút. A Kálvárián, pénteken du. 3-kor imádkozzuk a keresztutat. A Zárdában du. 5 órakor végezzük a keresztutat.

             Febr. 28-án, kedden 17 órakor nyílt nap lesz a Szent Család Óvodában, amelyre szeretettel várják a szülőket és gyermekeiket.

              Megjelent az Ünnepi Harangszó, plébániánk lapja. A szokott helyen található.

  Jövő vasárnap Nagyböjt 2. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

 

Pózván hirdetni: Jövő vasárnap szentségimádási nap lesz.