Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Krisztus Szent Testének és Vérének főünnepe 2019. június 23.

       Krisztus Szent Testének és Vérének főünnepe van. Ma tartjuk a Kertvárosi, a Ferences és a Mária Magdolna plébánia közös városi úrnapi körmenetét. A ferences templomtól lesz az indulás. Ott az ünnepi szentmise de. ½ 9 órakor kezdődik. A plébániák közös döntése, hogy a nagy meleg miatt egy órával előbbre tettük az ünneplés kezdetét.Szeretettel hívjuk a testvéreket a körmenetre. Az ünnepünk felkészülés a jövő évi Eucharisztikus Világkongresszusra, amely hazánkban lesz. Szeretettel hívjuk az elsőáldozókat, hogy a körmenetben virágszirmot hintsenek az Oltáriszentség előtt. A testvérektől virágszirmokat kérünk. A Nagytemplomban a szentmisék időpontja nem változik, a 10 órai szentmise csendes szentmise lesz.

Hétfő:        Keresztelő szent János születésének főünnepe.

Szerda:      Alexandriai szent Cirill püspök, egyháztanító emlékezete.

Csütörtök: Szent László király ünnepe.

Péntek:     Jézus Szent Szíve, főünnep. 

Szombat:   Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe.                      

      Pénteken, Jézus Szent Szívének ünnepén a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 7 órakor kezdődnek. Este 6 órakor a Jézus Szíve család és a Karitász vezetésével szentóra, amelyre szeretettel várjuk a testvéreket.

      Szombaton, Szent Péter és Pál apostolok főünnepén a szentmisék reggel 7, ½ 9 és este 7 órakor kezdődnek.

      Az Ünnepi Harangszót, plébániái újságunk újabb számát a testvérek a szokott helyen találják. Az előállítási költségekhez szeretettel kérjük a testvérek támogatását.

       A Martinus, az egyházmegyei újság júniusi száma a sekrestyében vásárolható.

       A Szent András Evangelizációs Iskola „János kurzus”-t szervez a Szent Család Óvodában. Az időpont: július 15-20. A kihelyezett plakáton bővebb ismertető található.

        Jövő vasárnap évközi 13. vasárnap lesz. Jövő vasárnap "Péter-fillér" gyűjtés lesz, mely perselyadományainkkal hozzájárulunk a világegyház apostoli munkájához.

Besenyőben jövő vasárnap az Öreghegyi búcsúi szentmise ¼ 12-kor kezdődik.

 Ságodban  pénteken, Jézus Szent Szíve ünnepén esdte 6 órakor lesz a fogadalmi szentmise, amennyiben az ablakcsere befejeződik. Jövő vasárnap a szokott időben kezdődik a szentmise.