Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Elsőáldozók zarándoklata

2018. május 11. (péntek) 12:37

Vasvárra zarándokoltak elsőáldozóink

A Szombathelyi Egyházmegye idén is megrendezte az „Elsőáldozók zarándoklata” elnevezésű egyházi programot. A résztvevők száma évről évre növekszik, 2018-ban elértük az 1200 főt. E nap célja elmélyülni Krisztus szeretetében, a gyermekek életkorának megfelelő módon megszólítani őket. A szervezőknek köszönhetően gördülékenyen zajlottak az események, amelyekről röviden írtam meg beszámolómat. 

A nyolc órai indulást követően vidám hangulatban érkeztünk meg Vasvárra, ahol rendőrségi forgalomirányítás mellett biztonságosan értünk a templom előtti térre. A regisztráció során megkaptuk a pogácsa adagunkat és ásványvizeinket, amiért nagyon hálásak voltunk és jóízűen el is fogyasztottuk. Székely János püspök atya rövid, de szívhez szóló köszöntőt intézett a jelenlevőkhöz. Az Ady Endre és Dózsa György általános iskola gyermekei kék szalagot kaptak belépéskor, ez azt jelentette, hogy napunkat a templomban kezdtük. Itt Angelico atya sóba rajzolt jelenetei ragadtak magukkal minket, amely tevékenységet kivetítőn kísértük figyelemmel. A következő helyszín a Művelődési - ház volt, ahol közösen énekeltünk és egy tanulságos bábelőadást tekintettünk meg. Az ostyasütés a végére maradt, de mindenkinek volt lehetősége ostyaszaggatásra, amely ostyát aztán megkapott emlékbe. A kis csapat örömére végre eljött az ebédidő! Kerestünk egy árnyékos helyet, letelepedtünk a fűbe és előkerültek a hátizsákokból a finom szendvicsek, aprósütemények, innivaló. A nagyszínpadról közben zene szólt, ami megalapozta az igazán vidám piknik hangulatot. Valamennyi résztvevő közösen indult a szabadtéri szentmise helyszínére háromnegyed 12-kor. Hosszas sorokban érkeztünk a dimbes – dombos, erdős utakon keresztül a Szentkúthoz. Gitárosok irányításával elpróbáltuk a hamarosan kezdődő szentmise énekeit és lélekben készülődtünk a nap fénypontját jelentő áldozatra. Püspök atya prédikációját csak méltatni lehet, a Tőle megszokott szeretettel és jósággal fordult a hívekhez. Volt egy kisgyermek, aki többször sírva fakadt a szentmise közben és nem tudta megmagyarázni, mi is történik vele. Ez a kegyelem áradása… Hála legyen érte!

A fent említett általános iskolák tanulói minden túlzás nélkül példásan viselkedtek. Többször megdicsértük őket a fegyelmezettségükért, öröm volt részt venni mindnyájukkal ezen a lélekemelő, csodálatos zarándoklaton. Isten segítségével jövőre is szeretnénk ellátogatni Vasvárra és újra átélni, erőt meríteni e különleges hely szellemiségéből.

Miszoriné Mocsári Mariann

 img_20180510_114905