Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

A Plébánia Karitász Csoportjának tevékenysége és köszönete.

2011. december 16. (péntek) 14:21

host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Fmariamagdolna.zeg%2Falbumid%2F5686720332897083841%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3DhuIsmét elérkezett advent, vagyis a várakozás ideje. A jó keresztény ezt az időt arra használja, hogy számot vessen az elmúlt idővel, átgondolja cselekedeteit, mi az amit elmulasztott és melyik az az út, amelyik közelebb viszi az isteni Gyermekhez, hogy saját szívét is Betlehemmé tudja alakítani, ahol megszületik a várva-várt Üdvözítő. Ez az az időszak. amikor megpróbáljuk megtenni azt, amire eddig nem volt időnk, amit elmulasztottunk.

Most jobban keressük Jézust embertestvéreinkben, a kegyelem adományaként pedig meglátjuk a nélkülözőt, a hajléktalant,a csüggedőt.

Meghallottuk Megyés Főpásztorunk felhívását az adakozásra. Felismertük Jézus szavát az evangéliumban: " Bizony mondom nektek: amit egynek tettetek a legkisebb testvéreim közül, azt nekem tettétek." (Mt 25,40) Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és hajléktalan, és ti befogadtatok, fogságban voltam és felkerestetek."(Mt 25,34-36)

Mi a Karitász csoport tagjai rácsodálkozunk a "látó szívekre", mennyire tudják az emberek, hogy mire van szüksége annak, aki gondokkal küzd.

Gyűlik az élelmiszer: cukor, liszt, zsír, étolaj, rizs,szalámi, konzervek és löncsök sokfélesége, tepertőkrém, kompót, tea, kakaó, kávé, különböző levesporok, lekvár, édességek, dió, alma, lencse, bab, száraztészták, tej, mosópor, szaloncukor, csokik és ki tudja még mit rejtenek a ki sem bontott csomagok, hiszen amikor ezt írjuk, még nem végeztünk a teljes előkészítésre az elosztáshoz.

Hála és köszönet a kedves és jólelkű testvéreknek, akik elhozták adományukat, vagy pénzt juttattak el hozzánk, hogy vásároljunk azon is élelmiszert, hogy örömet tudjanak szerezni.

A nagylelkű adományokra köszönetképpen Jézus vigasztaló és biztató szavait tudjuk idézni János evangélista által: " Arról fogja felismerni mindenki, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást." (Jn 13,35)

Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük az Erzsébet napi pénzadományokat is, hiszen év közben ebből, vagyis a csoportot illető összes adomány 40 %-ából , valamint az évközi Karitász perselyben bedobott adományokból tudunk segíteni azokon, akik munkanélküliek lettek,vagy kevés keresetből 3-4 vagy ennél több gyermeket nevelnek. Megtörtént, hogy idős, beteg embereknek gyógyszerét váltottuk ki, vagy tüzelő beszerzéséhet, illetve gáz, vagy villanyszámla kifizetéséhez tudtunk segítséget adni. Folyamatosan hozzájárulunk sokgyermekes család, vagy gyermekeit egyedül nevelő szülő iskolai étkeztetésének befizetéséhez.

Évente több alkalommal látogatjuk a Zm. Önkormányzat Szociális Intézménye Fogyatékkal élők telephelyét Pózván, ahova általunk készített házi süteményt, mellé gyümölcsöt és üdítőt szoktunk vinni az ott lakók nagy örömére. Az Ő örömük és szeretetük a mi legszebb karácsonyi ajándékunk.És ezt mind a kedves testvérek jószívű adományaiból tudjuk tenni.

Karitász csoportunk vállalta, hogy részt vesz a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által egyházmegyénkben is elindított EU-s élelmiszer programban, ami 2007 óta működik. Évente két alkalommal kapunk élelmiszert és ezt hetven családnak tudjuk elosztani, természetesen az előírásoknak és szabályoknak megfelelően. Az idei évben az Idősek Otthonában, a Fogyatékkal élők Otthonában, valamint a Pózvai Kórházban, ahol a betegeket látogatjuk a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásztól kaptunk szaloncukrot, üdítőt és édességet, amit karácsonyra még elviszünk az otthonok lakóinak és a kórház betegeinek.

Karitász csoportunkban szeretettel várjuk azokat, akik önkéntes munkát szeretnének végezni, hiszen kevesen vagyunk, nehezen osztjuk be a kórházlátogatásokat is, hogy a beteg emberekhez is elvigyük Isten szeretetét. Aki tudna segíteni, kérjük, hogy jelentkezzen a Mária Magdolna Plébánián, jöjjenek közénk, kis családunkba, hogy együtt szolgáljunk az Úr dicsőségére.

Ismételten megköszönve minden segítséget, kérjük az Urat, hogy jó, tömött megrázott, túlcsorduló mértékkel mérjen minden megnyilvánuló szeretetért.

Istentől áldott kegyelemteljes boldog karácsonyt kívánunk.

A Karitász csoport nevében: Horváth Sándorné